ADRESLERİM

ADRESLERİM

29 Eylül 2008 Pazartesi

KREMALI PATATES EŞLİĞİNDE BEĞENDİLİ TAS KEBABI tarif no:118

İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF NO:118

TARİF GÖNDEREN:http://burcununmutfagi.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..

KREMALI PATATES EŞLİĞİNDE
BEĞENDİLİ TAS KEBABI


KREMALI PATATES

malzemeler:

6-7 adet orta boy patates
1 kutu krema
kaşar ve tulum peyniri rendesi
3-4 diş sarmısak
çekilmiş karabiber

yapılışı:

patatesleri soyup dilimleyip hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz ( tercihen buhar haşlama aparatınız varsa onda haşlamak vitamin açısından kayıba uğramaz)

bu arada peynirleri rendeliyoruz ve dövülmüş sarmısak ile iyice peynirler ve sarmısaklar birbiriyle özeleşene kadar mıncıklıyoruz.

haşlanan patatesleri fırın kabına alıp üzerine kremayı döküp onun üzerine de sarmısak soslu peynirlerimizi de ilave ettikten sonra tüm patateslerin üzerine krema ve peynir gelecek şekilde karıştırıyoruz. en son çekilmiş karabiberini de ilave ettikten sonra ( tulum peyniri tuzlu olabileceği için tuz ilave etmedim) önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Enfes bir lezzet.... Afiyet olsun.



BEĞENDİLİ TAS KEBABI ( ANA YEMEK İÇİN 4 KİŞİLİK)

malzemeler: ( tas kebabı için)

750 gr. kuşbaşı kuzu eti ( kuzu kol)

1 soğan

2 domates

3 diş sarmısak

( arzu eden pişerken defne yaprağı ilave edebilir)

malzemeler: (beğendisi için)

7-8 patlıcan

3 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

yarım su bardağı süt

kaşar rendesi

2 -3 diş sarmısak

yapılışı:

eti az sıvı yağda tek başına biraz kavuruyoruz ve bir köşeye alıyoruz.

soğanları ve sarmısağı doğradıktan sonra yine çok az zeytinyağı ilave edip çok az kavurduktan sonra etleri ve doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. üzerini birkaç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip hafif suyu kalana kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. ( tuz eti sertleştireceğinden bu aşama da tuz ilave etmiyoruz.)

etlerimiz pişerken bu arada patlıcanları iyice yıkayıp birkaç yerinden bıçakla deldikten sonra közlüyoruz ve daha sonra közlenen patlıcanları kabuklarındna ayırıp iç kısmını alıp bıçakla kesiyoruz ve en son iyice kıvama gelmesi için rondodan geçiriyoruz.

tereyağını tavaya alıyoruz ve eriyince üzerine ezilmiş sarmısaklarımızı ve patlıcanlarımızı ilave edip biraz kavuruyoruz daha sonra unumuzu ilave edip kavuruyoruz ve daha sonra sütümüzü de ekleyip karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. en son olarak kaşar rendesini de ekledikten sonra kaşarlarımız erimeye başlayınca altını kapatıyoruz. yeteri kadar tuzunu da ilave ettikten sonra tabağımıza beğendisinden koyup üzerine de etimizi ilave edip yanında da sıcak sıcak fırından çıkmış olan kremalı patatesimizi de ekledikten sonra afiyetle yenir:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar