http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

22 Ağustos 2011 Pazartesi

103.Tarif Fındıklı Kaymaklı Tatlı


Sevgili Paşasoframdan bu güzel tatlı,ellerin dert görmesin arkadaşım,bu nefis tarifin için teşekkür ederim,hayırlı ramazanlar,sevgiler

Paşa Kızına gitmek için TIKLAYINIZ

Malzemeler:

  • 4.5 su bardağı un
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı su
  • Limon kabuğu rendesi

İç malzemesi için:

  • 1 su bardağı tozfındık
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta beyazı

Kaymağı için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı irmik

Üzeri için:

  • Tane fındık

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

yapilisi:

İlk olarak tatlının hamurunu hazırlayın. Bunun için bir karıştırma kabına unun ortasına havuz açarak yarım paket yaş mayayı ekleyin. Havuzun içine sırasıyla yarım su bardağı suyu ilave edip mayayı ertin.

Daha sonra sıvıyağ, yarım paket margarini, 1 yumurtanın tamamını diğer yumurtanın sadece sarısını ekliyoruz (beyaz kısmını ayırıyoruz). 1 çay bardağı irmik, 1 su bardağı hindisyan cevizini ve en son olarakta kabartma tozunu ekleyip bir hamur elde edin.

İç malzemesi için ise, karıştırma kabına toz fındık, pudra şekeri, 1 yumurta beyazını (hamurdan ayırdığımızı) ekleyip bir marcun haline getirin. Kaymağı için bir tavaya 1 çay baradğı süt ile 1 çorba kaşığı irmiği ekleyip kaynatın.

Şerbeti için ise tencereye toz şekerini ilave edin ve üzerinede suyunu ekleyerek kaynatın kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Hamuru tezgahın üzerine alarak ilk önce elimizle biraz bastırarak daha sonrada merdane
yardımıyla hamuru açın.

Hamuru elde ettikten sonra ise üzerine iç malzemesini yayın güzelce ve bir rulo elde edin. Rulo elde ettikten sonra dilimler kesin( ölçüsü 1 parmak kalınlığın da kesin). Fırın tepsisini yağlayın ve dilimleri yerleştirin.

Dilimlerin üzerine 1 çay kaşığının ucuyla kaymaktan koyun ve kaymağın üzerine de bir bütün fındık koyun ve bu işlemi dilimler bitene kadar tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın da kızarana kadar pişirin. Tatlınız soğuduktan sonra şerbetini döküp servis edin.


Not: Tarifte tatli ve serbet soguk olacagi yazili ama ben tatli sogumus ve serbetide ocandan indirip 10 dk. beklettikten sonra tatliya töktüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar