sevgili SAFİYE arkadaşımdan geldi,ellerine sağlık arkadaşım. Bu güzel tarifinle bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler,sofran bereketli olsun,sevgiler
Sitedeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ
Malzemeler
- 1,5 su bardağı pirinç (osmancık baldo)
-
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
-
- 1 yemek kaşığı tereyağı
-
- 1 çay bardagı sıvıyağ
-
- 1 kase haşlanmış tavuk gövsü
-
- Tuz
-
- Bir tutam dereotu
YAPILIŞI
Pirinçler ayıklanır ve ılık, tuzlu suda 15-20 dk bekletilir. Daha sonra iyice yıkanır. Tencereye yağlar konur eriyince pirinçler ilave edilerek 2 dk kavrulur. Üzerine nohut ve tavuk gövsü eklenir. 2 – 2,5 çay bardağı (pirincin kalitesine göre) su eklenerek, 7 dk yüksek ateşte daha sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra ağzı açılmadan 10 dk dinlendirilerek servis yapılır. Servis esnasında isteğe göre dereotu da pilava eklenerek karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder