ADRESLERİM

ADRESLERİM

30 Ağustos 2011 Salı

105.Tarif Patlıcanlı Arnavut Böreği


Sevgili porselendemlik sağolsun,bizi yalnız bırakmadı ve bu güzel tarifini de bizlerle paylaştı.Ellerine sağlık arkadaşım,her şey her zaman gönlünce olsun,sevgiler

Porselendemlikteki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ

Malzemeler:


400 gr dana kıyma 1 kg patlıcan 2 adet kuru soğan 1 kg çarliston biber 1 kg domates 2 tatlı kaşığı tuz Zeytinyağı

Hamuru İçin;
Un
Su
2 tatlı kaşığı tuz

Katmerin üzerine sürmek için 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 bardak ayçiçek yağı


Yapılışı:

1 kg patlıcan şeritler halinde soyulur. Ardından yumuşayıp siyah suyu aksın diye plastik bir kaba bol su, 1 yemek kaşığı tuz ve soyulmuş patlıcanlar konularak en az 10 dakika bekletilir. 2 adet kuru soğan soyulup yıkandıktan sonra küp küp doğranarak büyük boy teflon tencereye konulur. Yarım çay bardağından biraz daha fazla zeytinyağı soğanların üzerine eklenerek orta ocak ateşte tahta kaşık yardımı ile ara ara karıştırılarak kavrulmaya bırakılır. 1kg çarliston biber yıkanıp her biri ortadan ikiye ayrılarak küp küp doğranır ve kavrulmaya bırakılmış olan soğana eklenir. 400 gr. dana kıyma iç harca eklenerek kavrulur. Kıymanın kavrulması tek tek parçalara ayrılması demektir. Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar ortadan ikiye bölünüp küp küp doğranır. Kıyma, biberler ile soğanlar kavrulduktan sonra doğranmış patlıcanlar tencereye eklenerek harmanlanır. 1 kg domates temizlenerek kabuklarıyla küp küp doğranır. Doğranmış olan domatesler ile bir tatlı kaşığı tuz eklenerek domatesler pişene kadar orta ocak ateşte ara ara karıştırılarak beklenir. Plastik bir kaba göz kararı un, iki tatlı kaşığı tuz ve hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar su eklenerek yoğrulur. Yoğrulan hamurun 10 dakika dinlendirilmesi gerekir. Katmer hamurundan avuç içi kadar parçalar kopartılarak yuvarlanır. Tabak büyüklüğünde hamurlar açılır. Orta ocak ateşte 3 yemek kaşığı tereyağı ve bir bardak sıvıyağ eritilir. Küçük bezeler halinde açılan hamurların üzeri yağlanır. Toplamda 10 adet üst üste gelecek şekilde yağlanan hamurlar konulur. Bu işlem 20 adet hamur için yapılır. 10 katlı hamur açılır. Fırın 250 derecede ısıtılmaya başlanır. Fırın tepsisi eritilmiş yağ ile yağlanır ve tepsi boyunda açılan 10 kat hamur yerleştirilir. Hazırlanan patlıcanlı kıymalı harç eklenerek üzerine yeniden 10 kat açılmış hamur ile kapatılarak kenarları burgu burgu kapatılır. Hamurun üzeri yağlanarak 250 derece fırına yerleştirilir. Böreğin üzeri kızarınca fırın derecesi 150’ye ayarlanarak kızarana kadar pişirilir. Böreğimizin yapılış süresi ortalama 50 dakikadır. 10 kişilik servis edilebilir.

Atnı böregin pırasılı olanınıda denedim süper oldu arkadaslar

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar