ADRESLERİM

ADRESLERİM

30 Ağustos 2011 Salı

110.Tarif Yoğurtlu ve Limon Şerbetli Yufka Tatlısı


Sevgili hafif mutfak tatlı börek tarifini sağolsun bizlerle paylaşmış,ellerine sağlık arkadaşım,son zamanlarda tatlı böreklere ve baklavalık yufkalarla yapılan tariflere sıkça rastlar oldum,denemek farz oldu,bizi yalnız bırakmadığın katıldığın için teşekkür ederiz.Hayırlı ramazanlar,sevgiler

Hafif mutfak kürt böreğinden bahsetmiş tarifinde,katlı ve tatlı bir börek olduğundan üzerine pudra şekeri serperek yenildiğinden bahsetmiş,laz böreği tarifimiz var,kürt böreği bilenlerden de tarifini bekliyorum,denemek isterim.

Sitedeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ

malzeme:

  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • 6 yumurta
  • 250 g tozseker
  • 125 ml siviyag
  • 250 g yogurt
  • 1 cay kasigi kabartma tozu
  • 900 g yufka
limon serbeti icin
  • 250 g seker
  • 1 adet organik limonun kabugu ve suyu
yapilisi:
  • Firininizi 180 derecede isitin. 30 cmlik tepsinizi tereyagi ile yaglayin.
  • Yumurta ve sekeri mikserle kremsi bir hal alincaya kadar cirpin. Siviyag, yogurt ve kabartma tozunu ekleyip iyice karistirin.
  • Yufkalari tepsiye kat kat dizin. Her kata ve üzerine karisimdan bolca gezdirin. Firinda 35 dakika civarinda güzelce kizarana kadar pisirin.
  • Bu arada kücük bir tencerenin icerisinde 250 g sekere 125 ml su, limon kabugu ve suyunu ekleyip kisik ateste sekeri eritin. (Ben sekerin üzerini gececek kadar su ekledim) Dereceyi yükseltip serbeti kaynamaya getirin. Yine dereceyi düsürüp 5 dakika pisirin, ocaktan alin.
  • Börek firindan ciktigi vakit bes dakika dinlendirip sicak serbeti üzerine dökün. Tatliyi dilimleyip sogumasi icin buzdolabina yerlestirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar