- Kıyma
- Pirinç
- Kuru Soğan
- Maydanoz
- Baharat (istediğiniz köftelik baharatlardan)
- Havuç
- Patates
- Salça
Hazırlanışı:
İlk önce havucu ve patatesi güzelce soyup havucu yuvarlak olarak patatesi de küp küp doğrayalım. Çorbayı yapacağımız tencereye zeytinyağı alıp havuçları içine atıp biraz kavuralım ve salçasını ekleyelim biraz daha kavurma işlemini yaptıktan sonra patatesleri ilave edelim Üzerine sıcak suyunu ilave edip kaynamasını sağlayalım. Bu arada köfteyi hazırlayalım. Bir adet kuru soğanı rendeleyelim ve bir çay bardağı pirincimizi yıkayıp kıymanın üzerine ilave edelim. İstediğimiz baharatları maydonozu da ekleyelim. Annem eklemez ama ben 1 çorba kaşığı galeta da ekliyorum. Bir güzel yoğuralım. Bu aşama çok önemli çünkü kıymanın iyice özdeşleşip lif lif olması gerekiyor. En az 10-15 dakika yoğurmak gerek. Avuç içini ıslatıp istediğiniz büyüklükte misket köfteler yapıp unladığınız tepsiye yerleştirin.
Köftelerinizi hazırlamış olduğunuz soslu karışıma ekleyin. Köftelerin dağılmaması için çok nazik karıştırmanız gerekiyor. Daha sonra isteğe bağlı olarak terbiye yapabilirsiniz. Ben bu sefer yapmadım.
Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder