ADRESLERİM

ADRESLERİM

30 Ağustos 2011 Salı

114.Tarif Fırında Tavuk Kalçalı Patatesli Kebap



Sevgili Yaseminlerim Kıbrısa özgü bir tarifini bizlerle paylaşmış sağolsun,ellerine sağlık arkadaşım,bu nefis tarifinle bizleri yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim,her şey her zaman gönlünce olsun,sevgiler

Malzemeler;
  • 6-Tane iri patates.
  • 8-Adet kalca tavuk .
  • 1-Adet iri bas sogan..
  • 2 -Tane kirmizi domates.
  • 2-Tane yesil biber.
  • 1/2- Bardak sivi yag
  • . Bizaz tuz, biraz karabiber,
  • biraz kekik,ve ya kimyon.
  • 2- 3- Bardak su
  • . 1-Kasik domates salcasi.

YAPILISI;

Once tavuk kalcalari yikanir guzelce limonlanir . patatasler soyulup yikaninca iki veya dort parcaya kesilir bir tepsiye yerlestirilir biberlerimizi de yikayip dort parcaya keserek malzemeye karistirilir bir bardak suda salcamizi eritip malzemenin uzerine dokelim yagimizi baharatlarimizi da koyup tekrardan uzerine su ilave edelim patatesleri ortecek sekilde soganlarimizi ve domateslerimizi ince ince kesip tarifimizin uzerine koyalim arzunuza gore kapatilir sinide olursa uzerini kapatmadan da pisirilir .160 veya 180 derece isnmis firina verip pisirelim en az 1-saat icinde veya 1-1/2 saat icinde yemegimiz pismis olacak arkadaslar pistikten sonra sicak servis yapilarak afiyetle yiyebilirsiniz kibrista her evde yapilan bir yemek turudur denemenizi tavsiye ediyorum canlarim hayirli bereketli sofralar dilerim afiyet seker sevgiler:))



Sayfasındaki diğer lezzetli tarifler içinlütfen TIKLAYINIZ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar