http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

30 Ağustos 2011 Salı

120.Tarif Tavuk Büryan ve Reyhan Salatası



Sevgili Reyhanım,ellerine sağlık,sevdiğim bir lezzet ve şiddetle tavsiye ediyorum,katılımın için ve bu lezzetleri hatırlattığın için teşekkür ederim,sevgiler canım,huzurun,sağlığın,mutluluğu hiç eksik olmasın…

Sitedeki diğer güzel lezzetler için TIKLAYINIZ

MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık pirinç
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
nane(bol olsun)
pul biber
değirmende çekilmiş karabiber
tuzot
tuz
1 dilim limon
3,5 su bardağı tavuk suyu
4-5 adet tavuk baget

HAZIRLANIŞI

öncelikle tavuklarımızı içine bir tutam maydanoz,birkaç tane defne yaprağı,bir küçük havuç,karabiber ve tuz kattığımız suda haşlıyoruz.suyuna kattığımız baharat ve sebzeler hem tavuk suyunun lezzetine lezzet katar hemde ağır kokusunu alır.haşlanan tavukları ayrı bir tabağa alıp suyunu ince bir süzgeç yada tülbentle süzüp onuda bir köşede bekletin..

diğer tarafta yağlarımızı tencereye alıp ısıtalım ve yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip soteleyelim.ardından rendelenmiş domateside ekleyip biraz daha kavuralım ve iyice yıkanmış pirinçleride attıktan sonra pirinçler tane tane olana kadar kavuralım.
en son tuzunu ve baharatlarınıda ekleyip,karıştırıp ocağın altını kapatalım.

hafifçe yağladığımız borcam yada fırına dayanıklı seramik fırın tepsisine pilavımızı dökelim ,üzerini düzeltelim.(fırın tepsisi mutlaka kalın bir tepsi olmalı.bu nedenle ya borcam yada seramik dedim).

haşlanmış ve suyu süzülmüş butları yağsız teflon bir tavada biraz kızartalım ve tepsiye döktüğümüz pilavın üzerine yerleştirelim…
tavuk suyunu ilave edelim.ortasına bir limon dilimi yerleştirip,önceden ısıtılmış fırının alta yakın,tamda alt olmasın(bunu söylememin nedeni üste çok yakın olursa büryanın üzeri kuruyabilir)
kısmında 200 dereceli fırında suyunu çekene kadar pişirelim.
eğer suyunu çektiğinde pirinçler biraz diri geldiyse azıcık daha suyu eşit bir şekilde tepsiye gezdirebilirisiniz..

büryan bu kadar ılık yada sıcak olarak servis edelim.

Reyhan Salatası

MALZEMELER

semizotu
kuzu kulağı
taze reyhan
maydanoz
dereotu
taze soğan
kıvırcık
taze nane
dilerseniz roka,tere yada başka yeşillikler katabilirsiniz..
tuz
limon
sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

ben yeşil soğan hariç tüm malzemeyi elimle doğradım,e madem bu kadar yeşilliği bir arada yiyeceğiz ve vitamin umacağız,o halde bıçak değdirip vitaminleri ölmesin dedim:))

hepsini harmanlayıp yağını tuzunu ve limonunu kendinize göre ayarlayıp, büryanın yanında sunabilirsiniz..

AFİYET,ŞEKER OLSUN…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar