Sevgili Gönül mutfağından bu güzel tarif,ellerine sağlık arkadaşım,katılımın için teşekkür ederim,bol bereketli soralarınız,güzel günleriniz olsun,sevgiler
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı haşlanmış barbunya
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük boy havuç
- 1 domates
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı salça(ben acı biber salçası kullandım)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağ
- Tuz
- Maydanoz
- Limon
Yapılışı:
Havucu küçük doğrayıp yağda soteliyoruz.Sarımsak ve doğradığımız soğanı da ekliyoruz buna ve yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.Küp doğradığımız domatesi ve salçayı da ilave ediyoruz.Suyunu çekmeye yakın şekerini,tuzunu ve en son da barbunyaları ilave ederek birkaç dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.Servis tabağına aldığımız barbunyaların üzerine limon sıkıp kıyılmış maydanozları serpiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder