ADRESLERİM

ADRESLERİM

30 Ağustos 2011 Salı

122.Tarif Patates Kasesinde Tavuk Sote


Sevgili mutfakta 1 incim,son tarif deyince üzülmüştüm,tarifini alırken neden son olduğunu anladım,iyi tatiller,iyi bayramlar,yolunuz açık olsun,Allaha emanet olsun,sağ salim gidip geleyi yaradan nasip etsin,soranlara selamlar,büyüklerin ellerinden,küçüklerin gözlerinden de öp benim için,kendine iyi bak,dönünce beklerim,sevgiler
Bu güzel tarif için teşekkür ederim,ellerine sağlık,her şey her zaman gönlünce olsun,sevgiler
Malzemeler:
Tabanı için:
  • 4 adet irice közlenmiş patlıcan
  • limon, zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber
Patates çanakları için:
  • 4 adet patates (ben 3 kişi için 4 tane kullandım)
  • tuz
  • kızartmak için sıvıyağ
  • delikli derin kepçe
sote kısmı için:
  • 500 gr jülyen doğranmış kemiksiz tavuk budu (dana, kuzu eti de olabilir, hatta ufak top köfteler de yapabilirsiniz )
  • 3 diş sarımsak
  • zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 kaşık limon suyu
  • 2 kaşık soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 7-8 tane sivribiber ve kırmızı biber
Yapılışı:
  • Önce arkadaşlar közlenmiş patlıcanlarınızı incecik kıyın ve hemen kararmaması için limon, zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. İçine dilerseniz 1 adet minik küp doğranmış domates ekleyin ve bir kenara alın.
  • Sonra patates çanaklarınız için çiğ patatesleri rendeleyin sularını iyice sıkın. Delikli süzgeç gibi kepçeye rende patatesi kepçeyi kaplayacak kadar yerleştirin. Bol sıvıyağı derince bir tavada iyice kızdırıp tuz serpin ve kızgın yağa patatesli kepçeyi koyun, üstüne de normal bir kepçeyle bastırın ki patates kasesi daha çukur dursun.
  • Her tarafı kızarana kadar patatesleri tavada tutun.
  • Sonra çıkarıp biraz ılınınca ters çevirip hafif vurarak patates kasesinin çıkmasını sağlayın.
  • İstediğiniz sayıyı tamamlayana kadar işleme devam edin.
  • Sote için tavuk etini zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik, şeker, limonsuyu, sarımsak ve salça ile karıştırıp biraz bekletin.
  • Sonra onu da kızgın az yağlı tavada kavurun. Pişmesine yakın soya sosu ekleyin,bir kaç dakika sonra ocağı kapatın.
  • Servis yaparken önce tabana patlıcan üstüne patates kasesi, kasenin içine de tavuk sote koyun.
  • Bu arada dilediğiniz kadar sivribiber ve kırmızıbiberi bütün olarak kızartın, yemeğin yanlarında servis yapın.
  • Dilerseniz üzerine domates sos pişirip gezdirin. Yanlara da bir kaç kaşık katı yoğurt koyun.
  • Bu kadar arkadaşlar, biraz aşamalı ama çok lezzetli ve doyurucu bir yemek. Sebzesi, eti, karbonhidratı hepsi içinde. Çanak biraz kızardığı için kalorili ama olsun her zaman böyle kızartmalar yapıp yemiyoruz. Arasıra değer :)
Afiyetler olsun, sağlıcakla kalın, bütün güzellikler sizlerle olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar