ADRESLERİM

ADRESLERİM

30 Ağustos 2011 Salı

130.Tarif Sahurluk Ekmekler




Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..(amin)

Sevgili güzel insan duanla birlikte başım üstüne,herkesin duaları kabul olur inşallah,hayırlı kandiller,bu sene çok çabuk geçti,Allah tekrarına kavuştursun…Bu güzel tarif için teşekkür ederim,ellerine sağlık,ev ekmeği gibisi olur mu,ben de çok yaparım,çocuklar kadar büyüklerde bayılıyorlar.Her günün bir öncekinden daha güzel geçsin,sevgiler

Sitedeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ


500 gr Un
aldigi kadar ilik Süt(ca.400ml)
1 Maya
1 yemek kasigi Bal
1 yemek kasigi Tuz
1 yemek kasigi Siviyag
Üzerinin Malzemesi:
Harci:
4 yemek kasigi Yogurt
4 yemek kasigi Siviyag
1 yemek kasigi Kekik
Garnetürü:
Domates dilimleri
Biber dilimleri
Cekirdegi cikmis yesil Zeytin
Yapilis:
Un hamur yogurma legenine alinir. Maya önce bir bardak ilik süt ile ezilir. Sonra bal,tuz ve siviyag eklenir ve ilik süt ilavesi ile yumusak bir hamur yogrulur. Hamur 30 dakika mayalanmaya birakilir.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar alinir ve oval sekil verilerek tepsiye dizilir. Harc malzemeleri karistirilir ve hamurlarin üzerine bolca sürülür. Sonra hamurun bir kac yeri catalla batirilir, harc icine az ceksin ve hamur cok kabarmasin diye.
Dilimlediginiz domates, biber ve zeytinlerden üzerine yerlestirilir, istege göre peynir dilimleride eklenebilinir
Önceden isitilmis firinda 20 dakika pisirilir. Sicak iken citir citir ikram edilir. (Soguyuncada yumusak olarak nefis oluyor.)
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar