Sevgili Lezzetcafe’den bu güzel lezzet,mutlaka yapmalıyım,bayram sonrasında diyet arifesinde olan biri olarak bakarken bile kilo aldığımı bile bile bir parça denemeliyim diyor içimdeki ses:)) Ellerin dert görmesin arkadaşım,katılımın için teşekkür ederim,yine beklerim,hayırlı kandillerin olsun,sevgiler
Sitedeki diğer lezzetli tarifler için TIKLAYINIZ
MALZEMELER
- 2paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1kutu(250g) labne peyniri
- 1kutu Condensed milk
- 1 kutu (qışta)ama burada olmadığı için 150gr. kaymak kullandım
- 2 paket Petibör bisküvi
- Bisküvileri ıslatmak için yarım su bardağında eritilen1 çorba kaşığı granül kahve
- Üzerini süslemekiçin
- 150 gr. sütlü çikolta
- badem, fıstık vs…
YAPILIŞI
Kremşanti bir bardak sütle iyice çırpılır. Diğer bir kabta labne peyniri,Condensed milk ve 150gr. kaymak güzelce karıştırılır. Karışım kremşantiye eklenerek birkaç dakika daha çırpılır.
Uzun yada Kare büyükboy borcama bisküviler tek kat dizilir. Yarım kaşık su ve kahve kaışımıyla hafif hafif ıslatılır.Üzeri kremşantili karışımın birkısmıyla kapandıktan sonra aynı işleme malzemeler bitinceye kadardevam edilir.
Çikolatalar benmari usülü eritilir ve sıcak su yardımıyla soyulan bademlerle beraber tatlının üzeri süslenir. Kıvama gelmesi için dolaba kaldırılır.
Tatlıyı en az 4-5 saat erkenden hazırlarsanız hattabir gece önceden, daha güzel sonuç verir. Afiyetle de yenilir….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder