ADRESLERİM

ADRESLERİM

2 Ağustos 2011 Salı

13.Tarif Kivili Güllaç


Bayılırım Güllaca,ramazan güllaçsız,tatlısız olmaz diyenlerdenim,ellerine sağlık arkadaşım,nefis gözüküyor.Bereketli bol misafirli sofraların olsun,sevgiler…

Mutfaktan seslerin diğer güzel tarifleri için BURADAN lütfen…


DOKUZ KİŞİLİK 2011 YILI İLK İFTAR SOFRASI


MENÜ:
Kulak şehriye çorbası
tarhana çorbası(yoğun istek üzerine)
Çiğ köfte
Mevsim Salata
Fırında güveç
Fırın Pilavı
Güllaç

GÜLLAÇ
Malzemeler :
•10 yaprak hazır güllaç
•2.5 litre süt
•2.5 su b.toz şeker
•1 su b.pudra şekeri
•1 su b.hindistan cevizi
•yarım çay b.gülsuyu
yeşil fıstık ve file fındık

Süslemek için:
•kivi
Hazırlanışı :
Tencereye 2.5 litre sütü alın ve ılıtın.Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri ilave edin.Üzerine gülsuyu ilave edin.
Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün.Daha sonra 1.güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın.
Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın.
Güllacın yarısına gelince üzerine pudra şekerini yarısını,hindistan cevizinin yarısını,yeşil fıstık,file fındık ilave edin.Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın.Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizi ialve edin.En üstüne tekrar süt ilave edin.Güllacın üzerine toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ila süsleyek servis edin.

Ben güllacı yaparken http://www.oktayustam.com/tarifler/5359-saray_usulu_gullac.html sitesindeki tarifi uyguladım fakat fıstık az kaldığı için ve şekerlemem olmadığından kivi ile süsledim…..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar