Gerçekten de güzel bir tadı var,daha önce yemiştim ama hiç yapmadım,deneyeceğim.Ellerinize sağlık arkadaşım,iyi bayramlar,her şey her zaman gönlünüzce olsun,sevgiler
Sitedeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ
MALZEMELER
- 3 su bardagi un
- 1 cay bardagi ilik süt
- 3 corba kasigi toz seker
- 1 tane yas maya
- 1 cay kasigi tuz
- 1 cay bardagi ilik su
- 2 tane yumurta
KIZARTMAK ICIN:
- Sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
- Bitter Çikolata
- Pudra Şekeri
İsteğe göre renkli şekerler ve renkli çikolatalar
HAZIRLANIŞI :
Hamuru için tüm malzemelerden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup tezgahın üzerine bolca un dökelim hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler koparıp yuvarlayalım tezgaha koyalım üzerine bolca un döküp mayalanması için bırakalım. Hamurlar mayalandığında ise elimizle bastırıp şekil verelim ve ortasını bir şişe kapağının yardımı ile kesip halka sekli verelim.
Daha sonra tekrar mayalandıralım ve mayasını bozmadan yani mayasını indirmeden yavaşça kızartacağımız kaba bırakalım. Tabii bu arada yağ çok kızgın olayacak ağır ateşte ağır ağır kızarması gerekiyor.
Benmari usulü erittiğimiz çikolatamıza DONUTS ları batırıp bir kenara alalım.
İsteğe bağlı olarak üzerine bolca pudra şekeri de dökebiliriz. İstediğiniz pasta şekerlemeleriyle süsleyebilirsiniz. Ben sadece çikolata kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder