ADRESLERİM

ADRESLERİM

5 Ağustos 2011 Cuma

19.TarifTavuklu Muska Mantı




Bu tarifi sevgili Edakcks yapmış,bizi yalnız bırakmadığı için kendisine teşekkür ediyorum .Site ismi ve site içeriği farklı bir adres,bir gezin derim.

Adresindeki diğer güzellikler için BURADAN lütfen…

MALZEMELER

  • •Bir kilogram hazır yufka
  • •Bir tavuk göğsü
  • •Bir orta boy soğan
  • •3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • •Bir çay kaşığı karabiber
  • •Bir çay kaşığı kırmızıbiber
  • •Bir tatlı kaşığı tuz
  • •Haşladığımız tavuğun suyu



Yapımı;

  • •Önce tavuk göğsümüzü haşlayıp ince ince didiyoruz.
  • •Bir orta boy soğanı incecik doğrayarak 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile hafifçe pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  • •Pembeleşen soğanların üzerine didilmiş tavuk göğüslerini ekleyip 5 dakika tavada çeviriyoruz.
  • •Tavada çevirdiğimiz soğan-tavuk harcına tuzu, kırmızıbiberi ve karabiberi ekliyoruz.
  • •Yufkalarımızı üst üste açarak üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz.
  • •Ortada kalan uzun şeritleri ortadan ikiye kesiyoruz.
  • •Kestiğimiz şeritlerin ucuna bir tatlı kaşıı hazırladığımız harçtan koyarak muska muska katlıyoruz, katladığımız muskaları kızarmak üzere tepsiye diziyoruz.
  • •Muskalarımızı 180 dereceye ayarladığımız fırında altı üstü hafif pembeleşecek kadar kızartıyoruz.
  • •Kızaran muskaların üzerine haşladığımız tavuğun suyundan dökerek yumuşatıyoruz.
  • •Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek sıcak sıcak ikram ediyoruz

Afiyet olsun : ))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar