Bu tarifi sevgili Edakcks yapmış,bizi yalnız bırakmadığı için kendisine teşekkür ediyorum .Site ismi ve site içeriği farklı bir adres,bir gezin derim.
Adresindeki diğer güzellikler için BURADAN lütfen…
MALZEMELER
- •Bir kilogram hazır yufka
- •Bir tavuk göğsü
- •Bir orta boy soğan
- •3 yemek kaşığı sıvıyağ
- •Bir çay kaşığı karabiber
- •Bir çay kaşığı kırmızıbiber
- •Bir tatlı kaşığı tuz
- •Haşladığımız tavuğun suyu
Yapımı;
- •Önce tavuk göğsümüzü haşlayıp ince ince didiyoruz.
- •Bir orta boy soğanı incecik doğrayarak 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile hafifçe pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- •Pembeleşen soğanların üzerine didilmiş tavuk göğüslerini ekleyip 5 dakika tavada çeviriyoruz.
- •Tavada çevirdiğimiz soğan-tavuk harcına tuzu, kırmızıbiberi ve karabiberi ekliyoruz.
- •Yufkalarımızı üst üste açarak üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz.
- •Ortada kalan uzun şeritleri ortadan ikiye kesiyoruz.
- •Kestiğimiz şeritlerin ucuna bir tatlı kaşıı hazırladığımız harçtan koyarak muska muska katlıyoruz, katladığımız muskaları kızarmak üzere tepsiye diziyoruz.
- •Muskalarımızı 180 dereceye ayarladığımız fırında altı üstü hafif pembeleşecek kadar kızartıyoruz.
- •Kızaran muskaların üzerine haşladığımız tavuğun suyundan dökerek yumuşatıyoruz.
- •Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek sıcak sıcak ikram ediyoruz
Afiyet olsun : ))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder