ADRESLERİM

ADRESLERİM

5 Ağustos 2011 Cuma

29.Tarif Zeytinyağlı Barbunya

Ellerine sağlık arkadaşım,bence de özellikle ramazan iftar sofralarına çok yakışan bir yemek…Hem hafif,hem lezzetli ve hemde doyurucu…

Muhabbet Sofrası için BURADAN buyrun

MALZEMELER:

  • 1 kilo taze barbunya
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet havuç
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık tozşeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için:

  • Taze nane
  • Maydanoz

YAPILIŞI:

Barbunyaları temizleyip haşlayın ve süzün.
Zeytin yağını tencereye alıp kızdırın.
İçine ince kıyılmış soğanı ve sarımsakları ilave edip kavurun.
Soğanlar kavrulunca ince kıyılmış biberleri ve havucu ekleyip karıştırın.
Haşlanmış barunya, salça ve küp doğranmış domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuzunu ve 1 kaşık toz şekeri ayarlayıp üzerini aşacak kadar sıcak su ilavesiyle kısık ateşte pişirin.
Barbunyalar pişip suyunu çekince ocaktan alıp servis tabağına aktarıp üzerine ince kıyılmış nane ve maydanozu serpip ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar