Sevgili Mutfak Gazetesine bu güzel ve farklı bir tarifi bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum,ellerine sağlık,bereketli sofraları olsun diyorum,adresindeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ
Mardin, özellikle de süryani mutfağına ait olan bu tatlı son derece hafif ve lezzetlidir. Pekmez yerine bal da kullanabilirsiniz. Ancak aslı pekmez ile yapılır.
Malzemeler
1 litre süt (1/2 su bardağını ayırınız)
6 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı üzüm pekmezi
2 tatlı kaşığı toz tarçın
2 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı ceviz (hafifçe dövülmüş)
· Süte şekeri ilave ederek kaynatınız.
· Bu arada nişastayı yarım su bardağı sütle karıştırınız.
· Süt- şeker karışımı kaynamaya başlayınca pekmezi ilave ediniz.
· Tarçını ilave ediniz.
· Sütle sulandırdığınız nişastayı yavaş yavaş ve karıştırarak ilave ediniz.
· Karışım tekrar kaynamaya başlayınca cevizi ilave ediniz.
· 2-3 dakika karıştırarak kaynatınız.
· Soğumadan kâselere alınız.
· Ilıdıktan sonra üzerini cevizle süsleyiniz.
· Soğuk olarak servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder