ADRESLERİM

ADRESLERİM

9 Ağustos 2011 Salı

37.Tarif Hazır Baklavalık Yufkadan Cevizli Baklava


Sevgili Humeyra,ellerine sağlık,resim mi tatlı mı muhteşem karar veremedim,elimi uzatsam sanki elime alacak gibiyim.Sanırım oruç başıma vurdu:)) Teşekkür ederim bu güzel tarif için,bebeğini Allah analı babalı büyütsün,yavrularımızın kaderini güzel yazar inşallah,hep iyilerle karşılaştırsın,hayırlı kapılar yazsın,amin…

Humeyranın yerine gitmek isteyenler TIKLAYINIZ lütfen…

Malzemeler:
8 Yaprak baklavalık yufka
125 gr (yarım paket) tereyağ
1 Kase çekilmiş ceviz

Şerbeti:
2 Su bardağı su
1,5 Su bardağı şeker(Tatlıyı reçel gibi sevmediğim için şeker miktarı biraz az, eşim de böyle beğendi, arzu eden şekeri çoğaltsın, 2 bardak kullansın.
2-3 Damla limon
1 Çimdik tuz

Tepsi olarak ufak kare borcam kullandım. Daha fazla baklava yapmak isteyenler ölçüyü çoğaltsınlar. Borcam ufak olduğu için baklavalık yufkaların her birini ikiye böldüm. Yarımışardan 16 yaprak yufkam olmuş oldu. İlk 4 katı borcama diziyoruz, ama her araya tereyağı sürerek, şu silikon fırçalarla. Sonra üzerine cevizin üçte birini serptim. Cevizin üzerine 4 yaprak yufka daha çıkıyoruz, aralarını tereyağlarayak. Cevizin üçte birini üzerine yayıyoruz. Tekrar 4 yaprak daha çıkıyoruz, aralarını yağlayarak ve üzerine kalan cevizi serpiyoruz. Son kalan 4 yaprağı da bu cevizin üzerine yayıyoruz aralarını yağlayarak. Baklavayı bıçakla istediğimiz şekilde dilimliyoruz ve180 derecede ısınmış fırında nar gibi olana kadar kızartıyoruz.
Şerbeti hazırlarken tencereye şeker ve suyu koyuyoruz. Su kaynarken arada şeker erisin diye karıştırıyoruz ve bir çimdik tuz atıyoruz. Şeker eriyince biraz daha kaynıyor ve içine bir iki damla limon sıkıyoruz. Şerbet ılımaya başlayınca soğuk baklavanın üzerine döküyoruz.
Hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar