http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

13 Ağustos 2011 Cumartesi

44.Tarif Ezmeli Kebap



Anneminkızıyım,ellerine sağlık bu nefis tarif için,bizleri yalnız bırakmadığın için teşekkür ediyorum,her şey her zaman gönlünce olsun,sevgiler

Sitedeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ

MALZEMELER

  • 500 gr Kiyma
  • 2 kg olgun Domates
  • 2 Sogan
  • 4-5 Biber yesil ve kirmizi
  • 1 demet Maydanoz
  • Tuz, karabiber


YAPILIŞI


2 kg yikanmis olgun domatesler oldugu gibi firin tepsisine dizilir, icine yikanmis biberlerde catallanip eklenir ve 225 derecedeki firinda 30 dakika pisirilir.Bu arada
kiymanin icine tuz ve karabiber eklenir ve güzelce yogrulur. Bir firin tepsisine veya borcama yag sürülür ve kiymadan kabuklu findik büyüklügünde parcalar alinip el islatilarak avuc icinde yuvarlanarak kücük toplar hazirlanir ve tepsiye dizilir ve domates ocaktan alininca veya ikisi beraber firinin durumuna göre pisirilir. Kiymali toplarda 200 veya 225 derecede 30 dakika firinlanir.
Soganlar soyulur ve ince ince kiyilir ve bir tabaga alinir. Maydanozda ince dogranip baska tabaga al.
Firindan alinan domatesler soyulur ve salata gibi kesilir. Domatesin sulari da ayni tepside tutulur ve domates kabugunun sularida sizilarak alinir. Pismis biberlerde salata yapar gibi dogranir. Soganlar tuz eklenerek elle ogusturulur. Tüm malzemeler maydanozda dahil, domates, biber, sogan ve tuz ilavesi ile karistirilir. Servis tabagina alinir ve pisen etlerde salatanin üzerine eklenir ve servis edilir. Istege göre firinda kisa bir süre isitilir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar