Canım Gönül Mutfağımdan bu güzel tarif,ellerine sağlık arkadaşım.Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim,sofralarınız bereketli,muhabbetiniz bol olsun,sevgiler
Gönül Mutfağına gitmek isteyenler BURADAN lütfen
Malzemeler:
1 tavuk göğsü
8-10 mantar (Benimkiler büyüktü,küçükse artırılabilir)
1 büyük kuru soğan
6-7 yeşil biber
1 domates
1 su bardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
Karabiber
Pulbiber(Şart değil)
Tuz
Yapılışı:
Biliyorum,sıvıyağ miktarına takıldınız.Eşim,bu soteyi bol sıvıyağlı seviyor.Ben fazla yağlı yiyemememe rağmen,bu sotedeki yağ beni rahatsız etmiyor.Dilerseniz siz miktarı azaltabilirsiniz.
Sıvıyağ ve tereyağı eritiyoruz.Yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri ilave edip kavuruyoruz.Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü de ilave ediyoruz.Tavuklar da kavrulunca doğradığımız mantarları ekliyoruz.Mantarlar,önceden yıkandığı için bolca suyunu salacaktır.Arada karıştırarak mantarların da suyunu çekmesini sağlıyoruz.Sonra da küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.O da suyunu çekince karabiber ilave edip sotemizi ocaktan alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder