http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

13 Ağustos 2011 Cumartesi

48.Tarif Muzlu Rulo Pasta



Sevgili Reyhan eşinin doğum günü için yapmış,ellerine sağlık arkadaşım,mutlu,huzurlu daha nice yaşlarda birlikte olmanız dileğiyle,sevgiyle kalın

Anneeligibi sitesindeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ

MALZEMELER
pandispanya için:

  • 6 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı tozşeker
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi


krema için:

  • 1 adet yumurta
  • 7 yemek kaşığı tozşeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 lt süt
  • 50 gr margarin
  • 1/4 limon kabuğunun rendesi
  • 1/2 paket vanilya


içine:

  • 2 adet bütün muz


üzerine:

  • file antep fıstığı


HAZIRLANIŞI

pandispanyanın yapılışı:

yumurtanın sarılarını ve aklarını ayıralım.yumurta sarılarına tozşeker,vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip iyice çırpalım.yumurta aklarını ayrı bir kapta bir çimtik tuzla 10 dakika kadar kar haline gelip iyice katılaşana kadar çırpalım.yumurta sarılı karışıma ilave edip iyice karıştıralım.elenmiş unu ve limon suyunuda ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla iyice karıştıralım.yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsiye hamuru dökelim.önceden ısıtılmış 150 dereceli fırının üst bölümünde kurutmadan pişirelim.nemli bir mutfak havlusunun üzerine yağlı kağıtla birlikte alıp ,soğutmadan çok dikkatli bir şekilde rulo yaparak kağıdından ayıralım.

kremanın yapılışı:
krema için 1 çay bardağı sütü ayırıp kalanını ocağa alıp kaynatalım.kalan sütü,yumurta,tozşeker,un ve rendelenmiş limon kabuğunu iyice karıştırıp,ısınan süte yavaş yavaş ilave edelim.muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.ocaktan alıp margarin ve 1/2 vanilyayıda ekleyip karıştırark soğutalım.soğuduktan sonra kremayı kekin üzerine eşit bir şekilde yayalım.limonla ovduğumuz muzlarıda bütün bir şekilde kekin uç kısmına yerleştirip dikkatli bir şekilde rulo yapalım.üzerine file antep fıstığınıda serpip,buzdolabına kaldıralım.3-4 saat dinlendikten sonra servis edebiliriz.

AFİYET,ŞEKER OLSUN….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar