ADRESLERİM

ADRESLERİM

13 Ağustos 2011 Cumartesi

51.Tarif Zeytinyağılı Sarma ve Sebzeli Dolma



Sevgili anneminkızıyım,bir kaç gündür rahatsızlığımdan dolayı aynı gün yayına alamadığım tüm arkadaşlarım ve senden özür diliyorum.Akdeniz buram buram yanıyor.O kadar sıcak ki;Çamaşırları asmaya başlıyorsunuz,sonuncu çamaşırda dönüp toplamaya başlıyorsunuz,o kadar çabuk kuruyor,o kadar çok sıcak bir hava hakim burada,tansiyonum 5-7 olunca bu sıcaklar ve oruç bir de taşınma stresi ile kalbim biraz zorlanır oldu,bugün inşallah bitireceğim listemdeki tüm tarifleri,bu güzel lezzet için ellerine sağlık,ben de bayılırım,bizi yalnız bırakmadığın için tekrar teşekkür ederim.

Annemin kızıyımdaki diğer güzellikleri görmek isteyenler BURADAN lütfen…

Malzemeler:

  • 30 tane kadar yaprak
  • 5 kirmizi Biber
  • 4 Domates
  • 1 su bardagi Pirinc
  • 1 T. Kahve fincani Zeytinyagi
  • 2 Sogan
  • 1 Biber
  • 3 dis Sarmisak
  • 1/2 yemek kasigi Domates Salcasi ve Biber Salcasi, Tarcin
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber,
  • 1 cay kasigi Seker
  • 1 cay bardagi Koruk suyu(Limonsuyu yerine kullaniyorum, yapilisina burdan bakabilirsiniz)


Yapilisi:

Kaynamis bir litre suyun icinde taze asma yapraklarini cok kisa bir süre hasliyoruz.
Diger yandan, biberlerin basini kesip tohum ve damarlarini cikartip kapak olarak kestigimiz bas kismini atmiyoruz.
Domateslere kapak acip icini oyarak cikariyoruz ve icini atmiyoruz sonra kullanacagiz.
Soganlar, biber ve sarmisaklar ince ince dograniyor. Pirinc güzelce yikanip süzüdürülüyor. Bir tencereye zeytinyagimizi aliyor hafif kizdiriyoruz ve hemen icine soganlari ilave ediyoruz. Soganlar az solunca biberleri en sonda sarmisagi ilave ediyor ve yikanmis pirincide ekliyerek kavuruyoruz. Salcalari, bir tarafa koydugumuz domatesin icinden cıkanlarıda ve tuzuda ekliyerek 1 su bardagi sicak su üzerine dökerek kisik atesde agzi kapali olarak, 5 dakiak pisiririyoruz.
Sonrada 15 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen icin icine baharatlarda ilave edilerek karistirilir ve haslanmis yapraklar incecik sarilir. Daha sonrada biber ve domatesler az bir icleri tuzlanir ve onlarda doldurularak, tencereye yerlestirilir. Üzerlerine bir dolma tasi(blogumdaki dolma tasima bakabilirsiniz) veya tabak kapanarak yaklasik 2 bardak sicak su ve 1 tatli kasigi tuz ilave edilerek, önce cok sonra az atesde 25 dakika pisirlir. Üzerine koruksuyu eklenir ve 15 dakkika daha pisirilir. Tencerenin icindeki su bir kaseye süzülür ve Dolmatasi veya tabak icinden cikarilir. Sicak veya soguk olarak yaninda cacik ile servis edilir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar