ADRESLERİM

ADRESLERİM

13 Ağustos 2011 Cumartesi

52.Tarif Sütlü Nuriye

Ellerine sağlık Humeyram,kıyılırda nasıl yenilir bu tatlı,hem yemek için baştan çıkarırken hem de insanın kıyıpta yiyememesi ne feci bir ikilem,bakarken bile kilo aldığımı hissettim,ellerine sağlık arkadaşım,muhteşem gözüküyor,bizi bu etkinlikte yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim,sevgiler

Humeyranın yerine gitmek isteyenler TIKLAYINIZ lütfen…

Malzemeler:

  • 10 Yaprak baklavalık yufka
  • 125 gr (yarım paket) tereyağ
  • 1 Kase çekilmiş ceviz


Şerbeti:

  • 1,5 Su bardağı su
  • 0,5 Su bardağı süt
  • 1,5 Su bardağı şeker
  • 1 Çimdik tuz


Tepsi olarak ufak kare borcam kullandım. Daha fazla sütlü nuriye yapmak isteyenler ölçüyü çoğaltsınlar. Borcam ufak olduğu için baklavalık yufkaların her birini ikiye böldüm. Tereyağını erittim. Yarımışardan 20 yaprak yufkam olmuş oldu. İlk 4 katı borcama diziyoruz, ama her araya tereyağı sürerek, şu silikon fırçalarla. Sonra üzerine cevizin üçte birini serptim. Cevizin üzerine 6 yarım yufka daha çıkıyoruz, aralarını tereyağlarayak. Cevizin üçte birini üzerine yayıyoruz. Tekrar 4 yarım yaprak daha çıkıyoruz, aralarını yağlayarak ve üzerine kalan cevizi serpiyoruz. Son kalan 6 yarım yaprağı da bu cevizin üzerine yayıyoruz aralarını yağlayarak. Sütlü nuriyeyi bıçakla istediğimiz şekilde dilimliyoruz ve180 derecede ısınmış fırında nar gibi olana kadar kızartıyoruz.
Şerbeti hazırlarken tencereye şeker ve suyu koyuyoruz. Su kaynarken arada şeker erisin diye karıştırıyoruz ve bir çimdik tuz atıyoruz. Şeker eriyince biraz daha kaynıyor. Şerbet ılık, tatlı ılıkken şerbeti tatlının üzerine döküyoruz.
Hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar