Baharçiçeğindeki diğer lezzetler için TIKLAYINIZ
MALZEMELER
- 300 gr kültür mantar
- 1 bardak yogurt
- 1 kasik biber salcasi,pul biber
- 1 dis sarimsak,tuz
- kizartmak icin yarim cay bardagindan az siviyag
- sos icin bir kasik tereyag
Mantarlar yikanir kurulanir.Tavaya siviyag eklenir ince dilimlenmis mantarlar eklenerek kizartilir.
Kagit havlu üzerine mantarlar alinir fazla yagi cekmis olur.
Yogurt,ezilmis sarimsakla tuzuda ayarlanarak karistirilir.Mantarlarin üzerine yogurt eklenir.
Tereyag eritilir ,biber salcasi pul biber kizdirilir .Yogurtlanmis mantarlarin üzerine gezdirilir.Tarifinde önce mantarlar haslaniyor sonra yumurtayla galeta ununa bulayarak kizartliyordu ben bu haliyle daha pratik ve hafif buldum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder