İnanmazsın sabah geldim yeni bir şeylerin var mı diye,görünce çok beğendim,yayınlarımı bitirince istemeye gelecektim:)) Ellerine sağlık,bu sıcaklarda sütlü ve soğuk tatlılar daha iyi gidiyor,hafif oluyor.Bizi yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim,iyi iftarlar,güzel bir ömür dilerim,sevgiler
MALZEMELER:
2 kaşık tereyağ
2 kaşık tepeleme un
5 kaşık şeker
2,5 bardak süt
1 paket vanilya
Karamel için:
Her bir kase için 1 kaşık toz şeker
Bütün fındık
YAPILIŞI:
Karamel için gerekli olan şeker miktarını ayarlayıp teflon tavaya aktarın ve kısın ateşte şeker eriyip karamel rengi alana kadar bekletin.
Karameli muhallebi kaplarına pay edin.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından sütü ilave edip sürekli karıştırarak üzeri gözgöz olana kadar pişirin.
Kıvamı normal muhallebiden biraz daha yoğun olmalı. sütünü o şekilde ayarlayın.
Tencereyi ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle çırpın.
Karamelli kaplara pay edip buz dolabında soğuyana kadar bekletin.
Servis tabağına ters çevirin ve üzerini fındık taneleriyle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Muhabbet sofrasındaki diğer güzellikler için BURADAN lütfen…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder