http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

22 Ağustos 2011 Pazartesi

75.Tarif Zeytinyağlı Taze Barbunya


Bu güzel tarif MİNTİ‘den geldi,ellerine sağlık arkadaşım,hayırlı ramazanlar,sevgiler

Malzemeler:

1 kg. barbunya

2 adet ortaboy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy domates
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tozşeker
2-3 adet sarımsak
Tuz
HAZIRLANMASI:
1-Barbunyaların kararmaması ve estetik açıdan beyaz bir görünüme sahip olması için;bol suda bir taşım haşlayıp,suyunu süzünüz.
2-Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayarak hazırlayınız.Domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyip,sarımsak ve soğanları yemeklik doğrayınız.Havuçları daireler halinde ince ince kesip ortadan ikiye bölünüz.
3-Zeytinyağını tencereye alınız, soğanları ve havuçları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurunuz.Soğanlar pembeleşince salça ve domatesleri ekleyiniz ve 2–3 dakika karıştırarak eritiniz.5 dakika kadar pişirdikten sonra barbunyaları, tozşekeri ve tuzu ilave edip üzerine yeterince su ekleyiniz.Tahta kaşıkla 1-2 kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatınız.
4-Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişiriniz.
Ilık yada soğuk servis yapmanız Minti’nin önerisidir.Ben pek sevmiyorum ama yine de dilerseniz maydonozla renk katabilirsiniz.
AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar