ADRESLERİM

ADRESLERİM

22 Ağustos 2011 Pazartesi

78.Tarif Fesleğenli Patlıcan Sarma


Sevgili lezzet adası,ellerine sağlık pratik ve güzel tarifini bizlerle paylaştığın için teşekkürler,sofran bereketli ,evin huzurlu olsun her daim,sevgiler

Lezzet adasına gitmek ve oradaki diğer lezzetleri görmek isteyenler için biletler ramazan dolayısıyla bedava,BURADAN lütfen:))

Malzemeler:
3 orta boy patlıcan
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
½ demet fesleğen veya kuru fesleğen
3-4 diş sarımsak
½ su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
tuz ,karabiber
arzuya göre 50 gr kaşar peyniri

sosu:
3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 orta boy domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
tuz

Yapılışı: Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında uzunlamasına dilimlere keselim. Dilimleri tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Patlıcan dilimlerini kızgın sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartarak bekletelim. Bir tavaya yağı alıp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyerek domateslerin suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayıp tavayı ateşten alalım ve kılmış fesleğenleri ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı alıp patlıcan dilimlerinin ucuna koyalım, dilimleri rulo yaparak saralım. Fırın kabına patlıcan rulolarını aralıksız dizelim. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağı alıp rendelenmiş domatesi ve doğranmış sarımsakları ekleyerek domateslerin suyu çekilene dek 3 dk. Kavuralım. Tuzu, karabiberi, şekeri ekleyip sosu ateşten alalım. Domates sosunu patlıcan rulolarının üzerine gezdirelim. Üzerlerine arzuya göre kaşar serperek önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Yemeği fırından alıp ılıtarak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar