Sevgili PORSELENDEMLİK bizim için MUZLU RULO PASTA yapmış,ellerine sağlık arkadaşım,teşekkür ediyorum katılımın için,hayırlı ramazanlar,sevgiler
4 yumurta.
3 kahve fincanı şeker.
3 kahve fincanı un.
1 çay kaşığı kabartma tozu.
yarım fincan ılık su.
yarım limon suyu.
Kreması için..
2. su bardağı süt.
2. yumurta.
3. yemek kaşığı un.
5. yemek kaşığı şeker
1. paket vanilya.
2 yemek kaşığı toz krem santiy
yarım ufak dogranmıs muz
Bütün malzemeyi hiç topak olmayacak şekilde karıştırıp pişirin. ve içine soguyunca toz krem santiyi ve parca muzu ekleyin bu tarif harika oluyor
Ocaktan aldıktan sonra ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın..yada sogutucuya attım ben öyle yaptım
Pandispanya için şeker ve yumurtları şeker eriyinceye kadar çırpın.
Daha sonra içine su ile limon suyunu ilave edip karıştırın ve un ile kabartma tozunuda koyup karıştırın un ilavesinden sonra fazla çırpmayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yayın.
200 derece’de ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan kekimizi biraz buharı çıktıktan sonra kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın.
ıslak bir bez ile üzerini kapatın.2 saat dursun
Soğuyan hamurun kağıdını çıkartıp arasına kremamızı sürelim.
Muzlarıda kremanın üzerine dizelim.
Pastayı tekrardan rulo şeklinde saralım.
Pastamızın kremasının biraz sertleşmesi için pastayı kağıdına sarıp dolapta 2 saat dinlendirebilirsiniz. Dinlenirse üzerinin kremşantisini sürmeniz daha kolay olur.
Artık pastanın üzerini kremşantisini sürerek istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
ben krem santisini 1 bucuk pakete 2 cay bardıgı olarak yaptım kıvamı iyi geldi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder