ADRESLERİM

ADRESLERİM

22 Ağustos 2011 Pazartesi

84.Tarif Patlıcan Kebabı


Sevgili SAFİYECE bizler için sağolsun Patlıcan Kebabı tarifi göndermiş,yapanların ellerine sağlık ,bol bereketli sofralar,sağlık ve mutluluk dolu günler dilerim,sevgiler

Safiyece ye gitmek isteyenler TIKLASINLAR lütfen…

Malzemeler:

  • 4 uzun patlıcan (uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
  • 2 tane uzun sivri biber
  • 3 domates (doğtanmış)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Köfte malzemeleri:

  • 450 gr kıyma
  • 1 soğan (rendelenmiş)
  • 1 yumurta
  • 1/4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek
  • bir tutam tuz
  • karabiber
  • kimyon

Hazırlanması:

  1. Patlıcanları tuzlu soğuk suda acısı ve karası çıksın diye yarım saat bekletin. Bol suda yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Bu sırada tüm köfte mazmelerini yoğurun, ceviz büyüklüğün köfteler yapın. Patlıcanlar hazır olana kadar buzdolabında saklayın.
  3. Zeytinyağını tavada ısıtın ve patlıcanları kızgın yağda kızartın.
  4. İki patlıcan şeritini çaprazlama üst üste koyun. Ortasına bir köfte yerleştirip patlıcanların uçlarını köfteye sarıp uçları alta gelecek şekilde ters çevirin. Üzerine bir dilim domates ve bir parça biber koyup kürdan ile sabitleyin.
  5. Patlıcanları köfteleri geniş bir tencereye tek kat olarak dizin. Salçayı 2 su bardağı sıcak suda ezip üstüne dökün. Yemeğin suyu kaynayınca orta ateşte köfteler pişene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar