ADRESLERİM

ADRESLERİM

22 Ağustos 2011 Pazartesi

86.Tarif Hashaslı ve Cevizli Çörek


Sevgili anneminkızıyımdan bir başka güzel lezzet daha,ellerine sağlık arkadaşım,muhteşem bir lezzet olmuştur eminim,görünüşü oturma git mutfağa yap diyor:)) Sağlık,huzur ve mutluluk dolu bir ömür dilerim,sevgiler

Malzemeleri:
600 gr Un
400 ml ilik Süt
100 ml Sıvıyağ
2 t. k. Tuz
2 t. k. Tozşeker
3 t.k. Maya

iç malzemesi:
3 çorba k. Hashas
4 y.k. Siviyağ
4 y.k Seker
4 y.k iri cekilmi Ceviz

Üzerine sürmek için:
1 Yumurta sarısı
2 çorba k. Süt

Yapilisi:
Hamur malzemelrindeki malzemelerle hamur yogrulur ve 30 dakika mayalandirilir. Diger taraftan hashas bir kaseye alinir, icine sivi yag ve seker ilavesi ile ezilerek karsitirilir ve en sonda ceviz ilave edilir.
Mayalanan hamurun hepsi unlanmis tahta üzerinde dikdörtgen acilir. Uzun thttp://www.blogger.com/img/blank.gifarf kendinize dogru olacak sekilde tüm yüzeye hashasli harc sürülür ve rulo sarilir. Sarilan rulo yagli kagit yayilmis firin tepsisine yayilir. Hamurda celenk gibi iki ucu birbirine birlestirilerek tepsiye yerlestirilir. Keskin bir bicak ile 2 cm araliklarla ve ortaya 2 cm kalana kadar hamur dilim dilim kesilir ama ortadan ayrilmayacak sekilde. Her dilim ortdan ayrilmasin diye tutulur ve kendimiz cekerek kestigimiz tarafi yan yatirarak tepsiye yerlestirilir. Tüm kesilen hamur uclari bu sekilde cekilip yan yatirilarak sekillenedirilir. Süt ve yumurta sarisi karisimi tüm hamura sürülür ve tekrar mayalanmasi beklenir ve önceden isitilmis 180° deki firinda yaklasik 30 dakika nar gibi kizarana kadar pisirilir. Sicak veya soguk ikram edilir.
Afiyet Olsun!

Sitedeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ lütfen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar