ADRESLERİM

ADRESLERİM

22 Ağustos 2011 Pazartesi

92.Tarif Hindistan Cevizli Soğuk Pasta


Sevgili mutfakta 1 incim,ellerine sağlık,bu farklı ve güzel tarifini bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim,her şey her zaman gönlünce olsun,sevgiler

Sitedeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ lütfen…

Malzemeler:
Tabanı için:
  • 150 gr yumuşak tereyağ
  • 175 gr şeker
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya, bir fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 300 gr un
Verilen tüm hamur malzemelerini yoğurup yağlanmış borcama kenarlarını biraz yükselterek yayın.

Ortası için:
  • 750 gr tatlı süzme yoğurt
  • 1 kutu krema(200ml )
  • 100 gr şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket hindistan cevizli puding
  • 1 vanilya
  • 4-5 dilim ananas (ben 1 büyük şeftali, 2 kayısı kullandım)

Krema, vanilya ve şekeri iyice çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin.
Sonra pudingi, yoğurdu ilave edip tekrar çırpın, hamurun üstüne dökün.
Ananas veya şeftaliyi küp küp doğrayıp üzerine serpiştirin.

Üzeri için:
  • 200 gr hindistan cevizi
  • 100gr şeker
  • 75 gr tereyağ

Verilen bu malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğurun. Borcamdaki pastanın üstünü kaplayacak şekilde serpiştirin. 175 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin.
Fakat kesinlikle üzerini yağlı kağıt veya folyoyla kaplayın. Yoksa hindistan cevizi yanıp kararır ve pastanız daha pişmeden üstü kapkara olabilir, bu en önemi ayrıntısı.
Arada kağıdı açtırarak kontrol edin, hafif pembemsi olacak.
Tatlıyı önce oda sıcaklığında bekletin sonra dolapta 3-4 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyetler olsun eminim denediğinize pişman olmayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar