Sevgili Çok Zarif İşler'den geldi bu güzel tatlı,ellerine sağlık arkadaşım,bol bereketli sofraların olsun,sevgiler
Çok Zarif İşler için TIKLAYINIZ…
Malzemeler
- 3 yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu,vanilya
Kreması için
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 3,4 damla sıvı limon aroması
Şerbeti için
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Yapılışı
Revani için yumurta ve şekeri mikser ile karıştırın.
Un,irmik ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma ekleyin.
Sıvı vanilyayı da ilave edin ve karıştırın.
Büyük boy kelepçeli kalıbın zeminine göre yağlı kağıt kesin ve yerleştirin.
Revaniyi dökün 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için şeker,limon ve suyu tencereye alın kaynamaya bırakın.
Kreması için süt,şeker,un ve nişastayı ayrı bir tencerede çırpıcı yardımı ile karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan indirdikten sonra margarin ve sıvı limon aromasını ilave edin bir kaç dakika karıştırın.
Revani soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkarın ve enlemesine ikiye kesin.
Servis tabağına kelepçeli kalıbı tekrar oturtun ve revaninin alt parçasına kalıba yerleştirin.
Şerbetin yarısı ile revaniyi ıslatın.(Şerbet sıcak)
Kremasını üzerine yayın ve kaşıkla her yerine gelecek şekilde düzeltin.
Revaninin diğer parçasını üzerine kapatın ve kalan şerbetin tamamını üzerine dökün.
1 saat dışarıda şerbetini çekmesi için bekletin ve buzdolabına kaldırın.
Üzerine antep fıstığı ile servis edebilirsiniz..
Buzdolabında beklemesi gereken bir tatlı soğuk soğuk bu sıcaklarda çok nefis. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder