ADRESLERİM

ADRESLERİM

22 Ağustos 2011 Pazartesi

96.Tarif Saray Büzmesi


Sevgili Porselendemlik sağolsun bize bu güzel tarifini göndermiş,bir de not bırakmış,bu tatlının hamuru ile börek te yaptığını,fındık yerine ceviz konulursa tadının daha muhteşem olduğunu yazmış.Hamuru yoğurup buzdolabında tutup iftar vaktine 1 saat kala açılıp yapılırsa daha güzel olacağını yazmış.Ellerin dert görmesin arkadaşım,bol bereketli sofraların hiç eksik olmasın,sevgiler

Sayfasındaki diğer güzel tarifler için TIKLAYINIZ lütfen…

Hamur Malzemeleri:
1 çay bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke
Şerbet için;
1.5 Bardak su
2.5 Bardak şeker 3.Yarımdan daha az limon.
Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur.
Yapılışı:
Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine hamurun durumuna göre un ilave edilir kıvamına gelen hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır. Hamur incecik açılır. 2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar