Sevgili MUKObu güzel böreği yapıp bizlerle paylaşmış,ellerine sağlık arkadaşım,katılımın için teşekkür ederim,iyi iftarlar dilerim,sevgiler
Muko daki diğer güzel tarifler için BURADAN buyurun…
İÇİNDEKİLER:
Nişasta
Nişasta
250 gr terayağı
Hamuru İçin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
İç Malzemeleri:
Yarım kilo ıspanak
göz kararı lor peyniri
sıvı yağ
tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce ıspanaklar temizlenir ve incecik doğranır,içine sıvı yağ ve lor peyniri ,tuz eklendikten sonra iyice karıştırılır.
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur yoğurulur.Hamurdan 24 pazı çıkıyor.12 altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına ıspanaklı harç eşit miktarda serilir ve üzerine tekrar 12 pazı örtülüp şekilli kesilir.Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir.180 derecede kızarana kadar pişirilir…AFİYET OLSUN…
HAZIRLANIŞI:
Önce ıspanaklar temizlenir ve incecik doğranır,içine sıvı yağ ve lor peyniri ,tuz eklendikten sonra iyice karıştırılır.
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur yoğurulur.Hamurdan 24 pazı çıkıyor.12 altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına ıspanaklı harç eşit miktarda serilir ve üzerine tekrar 12 pazı örtülüp şekilli kesilir.Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir.180 derecede kızarana kadar pişirilir…AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder