ADRESLERİM

ADRESLERİM

30 Eylül 2011 Cuma

147.Tarif Saç Kavurma ve Bademli Pilav


Sevgili HATİCE yine güzel bir tarifi ile aramızda ,ellerine sağlık arkadaşım,SAÇ KAVURMA ve BADEMLİ PİLAV için çok teşekkürler ,her şey her zaman gönlünce olsun,sevgiler

Önce saç kavurmayı yapalım :)
———————————–
Bir gece önceden etleri ,soğan,sarımsak ,sıvıyağ ve çok az süt ile marine edelim…Marine olan etler jülyen formunda kesilir ve tencereye veya saç şeklinde tavaya koyulup kendi suyunu salıp çekene dek pişirilir,tereyağ ilave edilip biraz kavrulur..
Domates,biber ,yağ koyulur sebzeler yumuşayana dek pişirilir( etlerle pişince sebzeler çok eridiği için ben ayrı pişirip sonra karıştırıyorum)..Pişen sebzeler etlere eklenir,tuz,karabiber,kekik koyularak birbirine karıştırılır,sebze ve etler birbirine kaynaşması için biraz daha kavrulup servis yapılır..
———————————-
Pilavımızı sade olarak pişirelim(bu defa bademleri içine koymadım)


Servis tabağımıza alalım,tereyağda kavurduğumuz,badem,üzüm ve kayısıları üzerine koyup saç kavurmamızın yanında afiyetle yiyelim….

Sitesindeki diğer harika tariflerini görmek için lütfen TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar