MALZEMELER
1 ya da 2 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
3-4 çay bardağı kadar un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 çay kaşığı
istenirse kakao
SÜSLEMEK İÇİN
Krema,puding ya da sarelle
Renkli şekerler,hindistan cevizi ya da fındık,fıstık,ceviz kırıkları
Not:25-30 kadar çıkıyor.Her kağıda 1 yemek kaşığı kadar koyuyorsunuz.Kabarma payı ile tam geliyor.
YAPILIŞI
Önce yumurtayı çırp ,iyice köpürünce şeker ilave et.Şeker eriyene dek çırpılırsa hem sıvı miktarı ikiye katlıyor hem daha lezzetli oluyor.Daha sonra sırayla yağ,süt,un eklenir.Unu önce 3 bardak koyun,koyuluğu iyi gelirse 4.bardağa gerek olmaz.Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin varsa 1 çay kaşığı kadar tarçın atarsanız farklı bir tat elde edersiniz.
Servisten önce biz sarelle sürüp süsledik çocuklarla,güzel oldu,denemeye değer bir lezzet,üstelik malzeme de az...
Çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil