Kahvaltı artık sadece hafta sonları yapar oldu çocuklar.Bugün günlerden cumartesi olunca daha bir anlamlı oluyor bizim evde,ben herzamanki saatte kalktım ,çayı yaptım,kızım kalktı ders çalışmaya başladı,Kahvaltıyı hazırladım,oğlumu kaldırdım.Kahvaltıdan sonra günlük işlerimize başladık.Öğleden sonra okulumuzun deneme sınavına girdiler.Ben de onlara kek yaptım,tüm evi saran bir tarçınlı kek olunca sınavdan sonra soluğu mutfakta aldılar altın parçalarım,afiyet bal şeker olsun kuzularıma...
MALZEMELER
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2subardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Toz tarçın
3,5 su bardağı un
1 su bardağı kübik doğranmış kabuğu soyulmuş elma
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık
1 su bardağı kuru üzüm
üstüne file badem
YAPILIŞI
Aslında bu benim standart kek tarifim,pamuk gibi oluyor.İçin koyduğum ilave malzemelerle lezzeti de farklı oluyor.Bazen havuç rendesi ve ceviz ilave ediyorum,bazen rondodan çekilmiş ıspanak,bazen kakao ile farklı lezzetlere ulaşabilirsiniz.
Herzamanki gibi yumurta köpürene kadar çırpıldıktan sonra şeker ilave edip şeker eriyene kadar çırptığımızda muhteşem keki garantilemiş oluyoruz.İçine eklediğiniz tarçın miktarı içine konulan malzemeye ve damağınıza göre değişiklik gösteriyor.Elmalı üzümlü keke tarçın çok yakıştığından biraz fazla ekledim,hamur hazır olunca meyveleri cevizi ilave edip kaşıkla karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilen yada yağlanan tepsiye yada kalıba un serptikten sonra ilave ediyoruz.Üstüne tarçını süzgeçle serpip file badem seriyoruz.
175 derecede pişiriyoruz.Fırından fırına farklılık göstersede aşağı yukarı yarım saatte pişiyor,bir kürdan batırdığınızda hamur olmadan çıkıyorsa pişmiştir.
Kaymak ile tadını daha da güzelleştirebilirsiniz.
Kek kokusu çıkmaya başladıktan sonra gözünüz hep üstünde olsun,sonrasında çok çabuk pişiyor.Yapmak isteyenlere kolay gelsin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder