ADRESLERİM

ADRESLERİM

14 Ocak 2021 Perşembe

Zerdeçallı Kurabiye



 Her sene yılbaşında kurabiye yapımı kızıma ve oğluma ait,kızım hamuru hazırlar,şekil verme işini oğlumla yaparlar;ortaokuldayken başladı,hala devam ediyor.Zencefilli kurabiye aslında,yanlışlıkla zerdeçal eklediğinden beri biz bu halini de çok seviyoruz.Kısa zamanda pişen lezzetli bir tarif olmakla birlikte hamuru ne kadar ince yaparsanız bisküvi tadını yakalar kıtır kıtır olmasını sağlarsını.Biz birazını bu şekilde birazını da biraz daha kalın yumuşak yapıyoruz.ister ucunu erimiş çikolataya batırın,ister şeker hamuru ile kaplayın isterseniz glazür ile süsleyin,seçim beğeninize kalmış.

MALZEMELER

140gr gr tereyağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı pekmez
1 paket kabartma tozu
Yarım yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zerdeçal

YAPILIŞI

Kurabiye yapımında mantık şu,sıvılar blender ile çırpılır,toz olanlar bir kapta karıştırılıp eklenir.Bunda da aynı mantıkla hareket edecek olursak;tereyağ ve şeker çırpılır iyice köpürünce yumurta sarısı ve pekmez eklenir.Karışıma başka kapta karıştırılan unlu karışım dökülerek yoğurulur.
Hamur ele yapışmayacak ,kaptan ayrılacak kıvama gelince ,toparlanıp üzerini strechfilm ile sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.Dolaptan çıkarılan hamur yağlı kağıt arasına alınır.Merdane ile açılıp kalıplarla kesilerek yağlı tepsiye dizilir.
180 derecede yaklaşık 12 dakika pişirilir.
Soğuyunca tepsiden alınır,afiyet olsun...

Not:Isıtılmış fırında pişirilir.Yağlı kağıt arasında kolay açılır.Soğuyunca tepsiden alınır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar