ADRESLERİM

ADRESLERİM

4 Şubat 2021 Perşembe

Kadayıflı Muhallebi


 Bu hafta arşivimden paylaşmayı unuttuğum bir tarifle yayında olacağım.Denemeye değer bir başka güzel tariflerden bir tanesi...
MALZEME:
300-350 gr Kadayıf
3 yemek kaşığı Tereyağ
5 yemek kaşığı Şeker
1.5 su bardağı Ceviz içi
MUHALLEBİ MALZEMESİ
1 lt süt Süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı Şeker
3 yemek kaşığı Mısır Nişasta
1 yumurta sarısı
1 pk Vanilya
1 kutu Krema

YAPILIŞI:
Önce kadayıf kısmı hazırlanır.Kadayıfları yapmadan önce 2 saat kadar dondurucu da tutun,daha sonra kum gibi olana kadar ufaltın.Teflon tavaya yağ ve kadayıfları koyun,kavurmaya başlayın,şekeri ilave edip çıtır çıtır olana kadar kavurun.Cevizleri ilave edip karıştırın.1-2 dakika sonra ateşten indirip bir kaba alın,aksi halde kavrulmaya devam edip yanacaktır.
Muhallebiyi yapmaya başlayın.Muhallebi için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp güzelce çırpın,karıştırarak göz göz olup koyulaşıncaya dek pişirin. Koyulaşınca ateşten alın,15 dakika kadar ara ara karıştırarak ılımaya bırakın,daha sonra krema ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
Tatlıyı yapacağınız tepsiye kadayıfın yarısını dökün,üstüne muhallebiyi döküp kaşıkla düzeltin,kalan kadayıf ile muhallebinin üstünü kaplayıp,varsa ceviz serpip buz dolabında soğumaya bırakın.
Yapmak isteyenlere kolay gelsin,denemeye değer hafif bir tatlı yapmak isteyenlere tavsiye edebilirim.
Not:Kadayıfa isterseneniz tarçın da ekleyebilirsiniz.
Soğuduğu zaman tam lezzetini alabilir,kolay servis edebilirsiniz.
İsterseniz,tüm kadayıfı alta koyup,üste muhallebi üste krem şanti yayıp ,dilimleyip servis yapabilirsiniz.
İsterseniz,tüm kadayıfı alta yayıp ,üstüne muhallebi yayıp,dilimleyip,dilimin bir üçgenine ceviz kalan yarısına krem şanti koyup,üçgen katlayıp ta servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar