ADRESLERİM

ADRESLERİM

26 Eylül 2008 Cuma

ARMUT KURABİYE tarif no:85

2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:85
TARİF GÖNDEREN:http://www.benimyemeklerim.com

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN
TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..

  • İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 4 ARMUT KURABİYE

Tarifin Adı : İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 4 ARMUT KURABİYE
Eklenme Tarihi : 26.09.2008
Malzemeler :
  • Bu tarifi http://hobievigardenya70.blogspot.com/ Bu tarifi arkadaşımın düzenlediği iftar bereketi 4 etkinliğine gönderiyorum.

    • 1 fincan sıvı yağ
    • 1 fincan pudra şekeri
    • 1 poşet vanilya
    • 3 fincan un
    • 20 adet portakal kabuğu şekerlemesi
    • 20 adet karanfil
    • (ölçüler çay fincanı ile)
    • portakal şekerlemesi için:
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 2 çorba kaşığı su

Hazırlanışı: :
  • Sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya ve un ile hamur yapın.
  • Hamurdan yumurtadan biraz daha küçük parçalar alıp armut şekli verin.
  • Tepelerine birer karanfil batırılır. 180–200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
  • Piştikten sonra karanfil çıkartılır. Portakal kabuğu şekerlemesi konulur.
  • Üzerine kakao serperek servis yapın
  • portakal kabuğu şekerlemesi:
  • soyulmuş portakal kabuğunu ince ince kıyın(ben mevsiminde doğrayıp dondurucu ya atıyorum)
  • küçük bir tencerede su kaynatın
  • kaynayan suyun içine atın.
  • 2 dakika kaynatın ve süzün
  • tencereye kremalize için su ve şekeri koyun
  • portakal kabuklarınıda ilave edip suyunu çekene kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın,soğutun.
  • kurabiyelerde ,tatlılarda,keklerde ve süslemelerde kullanabilirsiniz
  • Bu kurabiye uzun süre bayatlamadan durabiliyor. Afiyet olsun
  • NOT:
  • BU KURABİYENİN PÜF NOKTASI HAMURUNUN ÇOK SERT DEĞİLDE NORMAL KURABİYE HAMURUNDAN BİRAZ DAHA CIVIK OLMASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar