2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF NO:85
TARİF GÖNDEREN:http://www.benimyemeklerim.com
BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..
|
| | | Tarifin Adı | : | İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 4 ARMUT KURABİYE | Eklenme Tarihi | : | 26.09.2008 | Malzemeler | : | | | |
| |
Hazırlanışı: | : | -
Sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya ve un ile hamur yapın. -
Hamurdan yumurtadan biraz daha küçük parçalar alıp armut şekli verin. -
Tepelerine birer karanfil batırılır. 180–200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. -
Piştikten sonra karanfil çıkartılır. Portakal kabuğu şekerlemesi konulur. -
Üzerine kakao serperek servis yapın -
portakal kabuğu şekerlemesi: -
soyulmuş portakal kabuğunu ince ince kıyın(ben mevsiminde doğrayıp dondurucu ya atıyorum) -
küçük bir tencerede su kaynatın -
kaynayan suyun içine atın. -
2 dakika kaynatın ve süzün -
tencereye kremalize için su ve şekeri koyun -
portakal kabuklarınıda ilave edip suyunu çekene kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın,soğutun. -
kurabiyelerde ,tatlılarda,keklerde ve süslemelerde kullanabilirsiniz -
Bu kurabiye uzun süre bayatlamadan durabiliyor. Afiyet olsun -
NOT: -
BU KURABİYENİN PÜF NOKTASI HAMURUNUN ÇOK SERT DEĞİLDE NORMAL KURABİYE HAMURUNDAN BİRAZ DAHA CIVIK OLMASI
| |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder