2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF GÖNDEREN:http://baharhabercisiyim.blogcu.com/
BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..
BAL KABAGI TATLISI
İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ_2
evsahibi arkadasimiz: http://hobievigardenya70.blogspot.com/Mevsimi iken ve hem de iftar sofralarimizda yemekten sonra hafif olabilecek bir tatli ile katiliyorum. Bal kabagim, Tayland´li bir arkadasimin bahcesinden, tazecik miss gibi kokusuyla dalindan henüz koparilmis. Sayang´cim tesekkür ediyorum sana.
MALZEMELER:
2kg bal kabagi, 2 s.bardagi seker, biraz karanfil, tarcin ve süslemek icin ceviz.
YAPILISI:
Bal kabagimizi soyup, dilimliyoruz, sekeri üzerine döküp 4-6 saat kadar sulanmaya birakiyoruz,suyunu saldiktan sonra karanfil ve tarcini da ekleyip hafif ateste suyunu cekene dek/kabak dilimleri yumusayincaya kadar pisiriyoruz, soguduktan sonra üzerine ceviz serpip, servis yapiyoruz.
AFÍYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder