Önce her bir budumuzu 3 parçaya bölelim.9 parça tavuk elde edelim. Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup haşlayalım. Diğer yandan patateslerimizi soyalım. Verev şeklinde doğrayalım. Domatesleri halka şeklinde keselim. Sivri biberleri 4 eşit parçaya bölelim. Kuru soğanı piyazlık doğrayalım. Tepsimize haşladığımız tavukları koyalım. Üzerine patatesleri sırasıyla kuru soğan, domates ve sivri biberi ve ufak ufak doğradığımız sarımsakları koyalım. Bir tencerede salçayı kavuralım. Üzerine haşladığımız tavuğun suyunu koyalım. Tuz ve karabiberi de ilave edip bir taşım kaynatalım. Tepsinin içine dökelim. Üzerini alüminyum folyo ile kapatalım.200 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Daha sonra alüminyum folyoyu kaldırarak bir 5 dakika daha pişirelim. harika bir fırın yemeği..denemenizi tavsiye ederim |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder