ADRESLERİM

ADRESLERİM

25 Eylül 2008 Perşembe

KIYMALI BURMA BÖREK tarif no:73

2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:73
TARİF GÖNDEREN:http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..


Kıymalı Burma Börek (İftar Bereketi Etkinliği 2)

İftar ya da sahurda yenebilecek böreklerimiz gardenya70 arkadaşımızda devam eden "İftar Bereketi Etkinliği 2" için hazırlandı.

Kıymalı Burma Börek

Malzemeler :
5 adet yufka
125 gr. margarin veya tereyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
300 gr. kıyma
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 adet orta boy soğan
tuz, karabiber, tatlı toz biber

Üzeri için ;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı :
Bir tavada 25 gr. Margarin eritilip, yemeklik doğranmış soğan pembeleştirilir. Fıstık eklenip kavrulur. Kıyma tavaya ilave edilip suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Karabiber, kırmızı biber ve tuzla tatlandırılır, soğumaya bırakılır. 100 gr. Margarin eritilir. Ilınınca yoğurt eklenip çırpılır. Yufkalar ortadan ikiye bölünür. Yoğurt yağ karışımından fırça ile sürülür. Kenarına kıymalı harç yerleştirilerek oklavaya sarılır. Oklavanın yanlarından elle tutularak ortaya doğru yufka büzülür. Oklava yufkanın içinden çekilerek börek fırın kabına ortadan başlanarak ve kendi etrafında döndürülerek yerleştirilir. Yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpılarak böreğin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar