ADRESLERİM

ADRESLERİM

23 Eylül 2008 Salı

KOLAY BÖREK ve FIRINDA TAVUK tarif no:41

2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:41
TARİF GÖNDEREN:http://mutfagimabuyrun.blogcu.com/

BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..

hobievi gardenya 70 arkadaşımın iftar etkinliği için hazırladım



MALZEMELER
HAMURU İÇİN
un su tuz
İÇ MALZEMESİ
patates patlıcan biber ve kuru soğan
yağ
YAPILIŞI
unun içine tuz konur ve su ilavesiyle hamur yoğurulur.16 tane beze yapılır bu bezeler teker teker tabak büyüklüğünde açılır önce 8 tanesi üst üset yağlanarak konur ve bir yufka olarak açılır yağlanmış tepsinin içine konur hazırlamış olduğumuz soğan biber ve patlıcan yağda kavrulur içine konur başka biryerde haşlanmış ve rendelenmiş patateste maydanozla birlik te bu içe ilave edilir.sonra öbür 8 beze de aynı alt yufka gibi üst üste yağlanıp konur ve açılır iç malzemenin üzerine de bu yufka konur ve üzeri yağlanır daha önceden ısıtılmış firında pişirilir


MALZEMELER
patates
tavuk
kuru soğan
biber ve domate
YAPILIŞI
fazla detayına girmiyeceğim çoğu arkadaşım zaten biliyordur.tavuğu haşlıyoruz.parçalara ayırıyoruz.tavada önce patatesleri çok fazla olmamak kaydıyla kızayrtıyoruz.daha sonra soğanları ve biberleri kavuruyoruz.patasin üzerine döküyoruz.ttavukları da üzerine koyduktan sonra domatesi ve maydonozu ekliyoruz.salçalı ve tuzlu suyu da ilave edip fırınlıyoruz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar