2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI
TARİF NO:3
TARİF GÖNDEREN:özgülün tarifleri
BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIM..
İFTAR BEREKETİ ETKİNLİGİ 4.HAFTA EV SAHİBELİGİNİ
sevgili arkadasimiz ''Hobi evigardenya70'' yapiyor nazik daveti icin tesekkur ediyorum.
Etkinlige '' Tencerekebap-sehriyeli pilav’’la destek vermek istedim.
Selam ve sevgilerimi gonderiyorum.
Sevgili arkadasim;
''Melegin marifetleri''
tencere kebap'ini denedim harika oldu.
ellerine saglik canim.
malzemeler:
2kg parca et kemiksiz (az yagli kuzu eti)
1tatli kasigi tuz
1kasik tereyagi
1 cay kasigi karabiber
Pilav malzemeleri:
2subardagi baldo pirinc(el yakmayacak kadar sicaklikta suda en az bir saat bekletmeliyiz)
2 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi siviyag
1 cay fincani arpa sehriye
1 tatli kasik tuz
3su bardagi sicak su
1et tablet
Kebap yapilisi;
1.5 kg et(az yaglikuzu eti)tefon tencereye etin tamamini koyup kapagini simsıkı hava almayacak sekilde kapatip ilk harli ateste 5-10dk kadar pisirelim.
sonra kisik ateste yakalasik 2-2.5saat pisirelim.
sonra tereyagi, tuz, karabiberi,koyup biraz daha bekletip ocaktan indirelim.
Pilavi kek kalibina bosaltip sıkıstıralim .
Bir tepsiye ters cevirip,uzerine pisen eti dokelim en ustune maydonozla susleyip.
servise sunalim.
Pilavin yapilisi:
Pilav tenceresine sivi yagi koyup sehriyeleri ilave edelim cok az sararana kadar kavuralim.
Pirincin suyunu süzüp bir iki kere yıkadıktan sonra ilave edip 3-5 dakika daha kavurmaya devam edelim,
bir et tableti ve tuzu tereyagi kaynar suyu koyup altini kisarak pilav suyunu cekene kadarpisirelim.
altini kapatip15-20 dakika kadar demlenmeye birakalim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder