ADRESLERİM

ADRESLERİM

21 Eylül 2008 Pazar

Tencerekebap-sehriyeli pilav tarif no:3

2.İFTAR ETKİNLİĞİ'NİN 4 .HAFTASI

TARİF NO:3

TARİF GÖNDEREN:özgülün tarifleri



BENİ YALNIZ BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYOR
UM CANIM ARKADAŞIM..



İFTAR BEREKETİ ETKİNLİGİ 4.HAFTA EV SAHİBELİGİNİ

sevgili arkadasimiz ''Hobi evigardenya70'' yapiyor
nazik daveti icin tesekkur ediyorum.

Etkinlige ''
Tencerekebap-sehriyeli pilav’’la destek vermek istedim.

Selam ve sevgilerimi gonderiyorum.





Sevgili arkadasim;

''Melegin marifetleri''

tencere kebap'ini denedim harika oldu.

ellerine saglik canim.

malzemeler:



2kg parca et kemiksiz (az yagli kuzu eti)

1tatli kasigi tuz

1kasik tereyagi

1 cay kasigi karabiber



Pilav malzemeleri:

2subardagi baldo pirinc(el yakmayacak kadar sicaklikta suda en az bir saat bekletmeliyiz)

2 yemek kasigi tereyagi

2 yemek kasigi siviyag

1 cay fincani arpa sehriye

1 tatli kasik tuz

3su bardagi sicak su

1et tablet



Kebap yapilisi;

1.5 kg et(az yaglikuzu eti)tefon tencereye etin tamamini koyup kapagini simsıkı hava almayacak sekilde kapatip ilk harli ateste 5-10dk kadar pisirelim.

sonra kisik ateste yakalasik 2-2.5saat pisirelim.

sonra tereyagi, tuz, karabiberi,koyup biraz daha bekletip ocaktan indirelim.

Pilavi kek kalibina bosaltip sıkıstıralim .

Bir tepsiye ters cevirip,uzerine pisen eti dokelim en ustune maydonozla susleyip.

servise sunalim.





Pilavin yapilisi:



Pilav tenceresine sivi yagi koyup sehriyeleri ilave edelim cok az sararana kadar kavuralim.

Pirincin suyunu süzüp bir iki kere yıkadıktan sonra ilave edip 3-5 dakika daha kavurmaya devam edelim,

bir et tableti ve tuzu tereyagi kaynar suyu koyup altini kisarak pilav suyunu cekene kadarpisirelim.

altini kapatip15-20 dakika kadar demlenmeye birakalim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar