ADRESLERİM

ADRESLERİM

12 Mart 2009 Perşembe

ülkemizin kayak merkezleri

AĞRI-BUBİ DAĞI:
Bubi Dağı`na kurulu kayak merkezi Ağrı şehir merkezine 18 kilometre uzaklıktadır. Kayak merkezinde kayak için en uygun sezon Aralık-Nisan aylarıdır.Kayak merkezinde 600 kişi/saat kapasiteli uzunluğu 1227 metre olan teleski hizmet vermektedir.Kayak merkezinde kar kalınlığı 1-2 metreyi buluyor.

ANKARA-ELMADAĞ:
Kayak merkezi Elmadağ’ın kuzey yamaçlarında yer alıyor. Ankara’ya 18 kilometre uzaklıkta olan kayak merkezine ulaşım üniversite araçları ve özel araçlarla mümkün. Kayak merkezi Elmadağ’ın kuzey yamaçlarında, 1500-1850 metre yükseklikte , pistler ağaçsız ve alpin çayırlarla kaplıdır. Kar kalınlığı 30-60 santimetre arasında olan kayak merkezinde en uygun kayak sezonu Ocak-Mart arasındadır. Merkezde, 548 metre uzunluğunda saatte 720 kişi kapasiteli bir adet teleski bulunurken, pist kolay ve orta zorluk derecelerinde

ANTALYA-SAKLIKENT:
Antalya’nın batısında Beydağları üzerinde, Antalya kent merkezine 50 kilometre kuzeybatıda yer alır. Antalya’ya yakınlığı nedeni ile bir günde iki mevsimin birden yaşanabilen ender yerlerden biridir Saklıkent kayak merkezi. İki bin 747 metre yüksekliği olan Bakırlı Dağı’ndaki kayak merkezinde, kayak alanı 2300-2000 metre arasındadır. Kar yağışına bağlı olarak kayak mevsimi 2-3 ay sürüyor. Merkezde, 240 kişi/saat ve 340 kişi/saat kapasiteli 600 ve 800 metrelik 2 adet teleski hizmet veriyor.

BİNGÖL-YOLAÇTI:
Bingöl şehir merkezine olan uzaklığı ise 25 kilometre olan kayak merkezinde ,karasal iklim görüldüğünden dolayı sezonu aralık ayında başlayıp, mart ayına kadar devam ediyor. Merkezde, uzunluğu 925 metre olan 500 kişi/saat kapasiteli, 499 teleski tesisi bulunuyor. Pist uzunluğu bin metre olan tesisin, acemi ve ileri düzey kayakçılar için güzergahlar bulunuyor.

BİTLİS-MERKEZ:
Diyarbakır-Tatvan-Van karayolu üzerinde, Van Gölü’nün yaklaşık 25 kilometre güneydoğusunda yer alan merkezde kayak sezonu aralık ayında başlıyor ve nisan ayına kadar devam ediyor. Kayaktesisleri batıdaki Altınkalbur Dağları’nda yer alıyor. Uzunluğu 726 metre, kapasitesi 720 kişi/saat olan bir adet teleski tesisi bulunuyor. Pistler orta ve zor düzeyde zorluk derecelerinde.

BOLU-KARTALKAYA:
Kayak alanı 1850-2200 metre yükseklik kuşağı üzerinde Kartalkaya, Bolu il merkezinin güneydoğusunda, Köroğlu Dağları üzerinde yer alıyor.Yöre, yarı ılıman iklime sahip.Kayak merkezi Alp kayağı, kayaklı koşu ve tur kayağı için çok uygun koşullara sahip.Kayak için en uygun zaman ise 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasında. İki adet telesiej, 6 adet telesiki ve 3 adet baby lift olmak üzere toplam 11 mekanik tesiste toplam taşıma kapasitesi 6000 kişi/saat.

BURSA-ULUDAĞ:
Uludağ kayak merkezi Bursa’nın 36 kilometre güneyindedir yer alan merkezde kayak alanı 1750-2543 metre yükseklik arasındadır.. Uludağ kayak merkezi Alp ve Kuzey disiplini ile “Tur kayağı” ve “Helikopterli kayak” uygulamaları bakımından uygun coğrafya şartlarına sahip. Tesislerde, snow board, big foot, buz pateni, kar motosikleti aktivitelerde de bulunabiliyor. Kayak için uygun zaman 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasındaki dönem. Normal kış koşullarında üç metre dolayında kar yağışı alan yöre, mevsim başında toz kar, sonunda ise ıslak kar niteliği gösteriyor. Oteller bölgesinde 8 telesiyej, 7 telesiki olmak üzere 15 mekanik tesiste 11. bin kişi/saat kapasite mevcut.

ELAZIĞ-SİVRİCE HAZARBABA:

Elazığ`a 25 kilometre uzaklıkta Sivrice İlçesi sınırlarında Hazarbaba Dağı’nda bulunan merkezde, iki bin 347 metre zirvesi bulunan Hazarbaba Dağı’nda normal kış koşullarında kar kalınlığı 100-200 santimetre civarındadır. Kayak sezonu aralık ayında başlıyor ve mart ayına kadar devam ediyor. Tesisin mevcut tele-ski tesisi, 1700 metreye çıkarılmış, kayak pisti geliştirilerek amatör ve profesyonel kayakçılara yararlanabileceği bir duruma getirilmiştir.

ERZİNCAN-BOLKAR:
Bolkar dağlarında kurulu kayak merkezi Erzincan’a 40 kilometre mesafede ana yol güzergahındadır. Kayak mevsimi aralık ayında başlıyor ve nisan ayına kadar kayak sürüryor. Kayak merkezinde 1050 metre uzunluğunda, 1200 kişilik bir teleski tesisi ile300 metre uzunluğunda baby-lift tesisi bulunuyor.
ERZURUM - PALANDÖKEN:
Erzurum’un güneyinde yer alan ve doğu-batı yönünde uzanan Palandöken Dağları üç bin 185 metre zirveye sahiptir. . Kayak alanı 2200-3176 metre yükseklik kuşağı üzerinde yer alırken, karasal iklim nedeniyle, mevsim boyunca “toz kar” üzerinde kayak yapılıyor. 10 Aralık-10 Mayıs arasındaki dönem kayak etkinlikleri için en uygun zaman. Kayak Merkezinde 5 adet telesiyej, 1 adet teleski, 2 adet baby lift ve 1 adet gondol lift hizmet veriyor.

GÜMÜŞHANE-ZİGANA:
Kayak merkezi Gümüşhane’ye 40 kilometre, Trabzon’a ise 60 kilometre uzaklıktadır. Genellikle ormanlık alan ile kaplı olan kayak merkezinde kayak alanları 1900-2500 metre yüksekliklerinde ve çim ile kaplı. Kayak Merkezinde, kayak sezonu aralık ayında başlıyor ve nisan ayına kadar sürüyor. Kayak merkezinde bir adet teleski, bir adet Baby-Lift tesisi bulunmaktadır. tesisin uzunluğu 661 metre kapasite ise 843 kişi/saat.

ISPARTA-DAVRAZ:
Kayak merkezi Isparta merkeze 26 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Karasal İklimin hüküm sürdüğü merkezde, kayak mevsimi aralık-nisan ayları arası. Çıplak yapıya sahip olan dağda, çeşitli kış sporlarına imkan veren parkurlar bulunuyor. Uzunluğu 1155 metre olan, 1000 kişi/saat kapasiteli telesiyej tesisi mevcut.

İZMİR-ÖDEMİŞ BOZDAĞ:
Bozdağı`nda kurulu teisi,Bozdağı Köyü sınırları içinde Ödemiş ilçesi, İzmir ili sınırları içerisindedir. İzmir’e 110 kilometre uzaklığında olan merkezde, aralık ayından mart ayına kadar kayak yapılabilmekte. Kayak alanları 1700-2157 metre yükseklikleri arasında.Özellikle dağın kuzeye bakan yamaçlarında Alp disiplini kayak uygulamaları yapmak için elverişli ortam bulunuyor.

KASTAMONU-ILGAZ:

Kayak merkezi zirvesi 2850 metre olan Ilgaz Sıradağları üzerinde, Ilgaz Milli Parkı içerisinde, Kastamonu ve Çankırı illeri sınırında yer almaktadır. yer alıyor. Karasal İklime sahip bölgede hakim rüzgar yönü kuzey-kuzeybatı yönlerinde. Kayak mevsimi aralık ayında başlayıp nisanayına kadar sürüyor. Kayak merkezinde bir adet çift iskemleli telesiyej tesisi ile 1 adet teleski tesisi bulunuyor. 700 m. uzunluğundaki telesiyej tesisi 700 kişi/saat kapasitede, 950 m. uzunluğundaki teleski 1000 kişi/saat kapasitede.

KARS-SARIKAMIŞ:
Kayak merkezi 2634 metre yükseklikte bulunuyor. Kars’a 55 kilometre mesafedeki merkez, kar kalitesi açısından önem kazanıyor. Çamlar arasında toplam 12 kilometreyi bulan 5 etaplı piste sahip 2500 rakımlı Cıbıltepe’nin muhteşem bir doğal güzelliği var. Cıbıltepe’nin kristal karla kaplı olması ise onu kayakçılar açısından daha cazip hale getiriyor. Sarıkamış’ta kayak için en uygun zaman 20 Aralık-20 Mart tarihleri arası. Sarıkamış ve çevresi, Alp disiplini, Kuzey disiplini ve tur kayağı etkinlikleri için çok uygun koşullara sahip. Merkezde 2 adet telesiyej, 1 adet teleski tesisi hizmet veriyor.

KAYSERİ-ERCİYES:
Sönmüş bir volkan olan ve Orta Anadolu`nun en yüksek doruğu olan Erciyes Dağı yüksek kısımları her mevsim kalıcı kar ile kaplıdır.Erciyes Dağı Kayseri ilinin 25 kilometre güneyinde bulunuyor. Merkez, dağın kuzey yamaçlarında yer alan Tekir Yaylası üzerinde. Kayak için en uygun zaman 20 Kasım-20 Nisan tarihleri arası. Normal kış koşullarında kar kalınlığı 2 metre dolayında bulunuyor. Yaz kayağı, tur kayağı ve helikopterli kayak yapılması mümkün. Kayak merkezinde toplam 1905 kişi/saat 2 adet teleski ve 1 adet telesiyej olmak üzere 3 adet mekanik tesis mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar