ADRESLERİM

ADRESLERİM

4 Nisan 2009 Cumartesi

Paşabahçe Aşure Serisi

Paşabahçe, Anadolu kültürünü geleceğe taşıma hedefi ile oluşturduğu yeni motiflerden olan Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları ile aşure serisini getiriyor.

Sayıları sınırlı olan bu eserlerde 2009 teması olarak aşıre seçildi. Anadolu kültürünü aşure ile simgeleyen marka, birlik ve beraberlik değerlerini işlediği koleksiyonları 24 eserden oluşuyor.

Bu takım, Aya İrini Müzesinde tanıtıldı ve
Paşabahçe’nin yeni koleksiyonu dün akşam Aya İrini Müzesi’nde tanıtıldı. Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman ile Genel Müdür Doğan Arıkan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen gecede
“Şükür-Kandil, Gül ve Diken, Pertevniyal, Erenler, Kemal-i Afiyet, Hoşgörsen” gibi ünlü isimlerde sergilenen her parçayı dikkatle inceledi. Ahmet Kırman, Tarih-Kültür-Cam koleksiyonlarındaki eser sayısının 24 parçadan, Aşure koleksiyonuyla 165′e çıktığını belitti.

Ocak ayında satışa çıkmış olan bu ürün, büyük ilgi görmüştür. Bir taraftan geleceği bir taraftan geçmişi simgelediği için tüm gözleri kendisine çekmiştir.

Hepsi birbirinden değerli bu 24 parça ürün, dünyaca ünlü ustaların ellerinden çıkmıştır.Adları ise : Erenler, Anaeli, Sevinçli, Şükür, Hoşgörsen, Ahtamara, Semah, Şükreden, Başaklı, Camkarakazan, Pertevniyal, Şükrün Gondolu, Affola, Teslim, Semavi, Tarifli, Parçabütün, Hoşgörü Kazanı, Uzlaşan, Parçabütün, Şükreden Vazo, Gül ve Diken, Ebruli, Kemal-i Afiyet, Nuh eserlerinden oluşuyor.

Paşabahçe Aşure Serisi

Paşabahçe Aşure Serisi

Paşabahçe, Anadolu kültürünü geleceğe taşıma hedefi ile yarattığı Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’nı aşure ile genişletti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar