ADRESLERİM

ADRESLERİM

15 Kasım 2009 Pazar

Ihlamur Reçeli


Malzemeler:
  • Yarım su bardağı kurutulmuş ıhlamur çiçeği
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 kg küp şeklinde doğranmış elma
  • 1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
  • 1 kg toz şeker
Hazırlanışı:

Ihlamur çiçeklerini bir kaba alın, üzerine 2 su bardağı kaynar suyu dökün ve 20 dakika bekletin. Sürenin sonunda suyunu bir tencereye süzün. Üzerine elmaları ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine reçelyapı dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika kaynatın ve kalan şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun ve metal kapaklı cam kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin düzgün dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

Not:Yapımı o kadar kolay ki anlatamam,anında pişirip,kavanoza döküyorsunuz,sabah erken kalktığınızda kahvaltıya taze reçeller hazırlayabilirsiniz,o kadar kolay ve çabuk,bekleme derdi yok,tutarmı endişesi yok,biz biraz da tarçın ilave ettik,öyle lezzetli bir reçel oldu ki anlatamam,organik elmalar kullandık,şeker oranı organik elmalar da daha fazla olduğu için 1 kilo yerine 750-800 gr kullanabilirsiniz.
Soğudukça koyulaşıyor,lezzeti de artıyor.Sırada portakal reçelimiz var,yıllardır uğraştığım ama her yolu denediğim için tutmayan reçeli mi birde Dr.Oetker ile deneyeceğim.Portakal ağaçlarımız da elma ağaçlarımız gibi çok,tutarsa her sene yaparım artık hatta organik reçelleri netten satmayı bile düşünüyorum.Teşekkürler Dr.Oertker,böyle güzel ürünleri bizlerle tanıştırdığınız için...

Dr.Oetker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar