MALZEMELER
Hamuru için
- 2 sb çay
- 3 yumurta
- 2 sb şeker
- 1 sb yağ
- 3.5 sb un
- 2 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kakao
- Ballı,pekmezli ya da reçelli su ya da şekerli su
Kreması İçin
- 1 sb süt
- 1 sade krem şanti
- 3 sb süt
- 1 sb kakaolu puding
Arasına
- Varsa fındık,ceviz yoksa sade de olabilir.
Üstüne
- Kakao
YAPILIŞLARI
Hamur malzemeleri karıştırılır.Önce yumurta iyice çırpılır,daha sonra şeker eklenir,iyice köpürüp şeker eriyene kadar çırpılır.Diğer malzemeler eklenir,iyice çırpılır.Yağlı fırın tepsisine dökülür.Tepsi iyice sallanarak hamurun eşit yayılması sağlanır.Davul fırın tepsisine tam gelen bu ölçü,fırına verildikten sonra fırın çalıştırılır.Hamurdan kokular gelene kadar fırın açılmaz,takriben 30-40 dk içinde pişecektir.Kokular gelmeye başlayınca dikkatli olmak lazım,üstü kızarınca,kürdan ya da kahvaltı bıçaklarından biri ara ara batırılır,eğer hamur yapışmıyorsa fırın kapatılır.Biraz bekletilerek fırından çıkarılır.
1 sb soğuk süt ile krem şanti hazırlanır.Arzu edilirse 1-2 tatlı kaşığı şeker de ilave edilebilir.Buzluğa konur.
3 sb süt ile puding hazırlanır.Ilık ve soğuk arası hal alıncaya kadar beklenir,eğer istenirse,margarin ilave edilerek iyice çırpılarak,pastane kreması haline de getirilebilir.
Soğuyan kekimizi,ikiye ayırdıktan sonra,şerbet ile her iki tarafı da ıslatırız.Pudingi ilk katın üstüne her yanına bolca ilave ettikten sonra varsa fındık,fıstık,ceviz ilave ederiz.İkinci parçayı ilave ederiz.Kalan pudingi önce yanlarına daha sonra da üstüne iyice yaydıktan sonra,en üste de krem şanti ilave ederiz.Çatal ya da bıçakla dalgalar oluşturduktan sonra her yerine kakao serperiz.
Muhteşem bir lezzet oluyor,denemenizi tavsiye ederim.
Bu tarifi deneyeceğim canım.Eline emeğine sağlık.
YanıtlaSil