http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

27 Aralık 2009 Pazar

Barbili Doğum Günü Pastası



Bu tarifimi 50. P.D.Ç.S Etkinliğinin ev sahibi nurşen’ e gönderiyorum.Canım arkadaşıma kolaylıklar diliyorum,katılımcıların ellerine sağlık,2010 yılı herkesin hayallerinin gerçekleştiği bir yıl olması dileğiyle,sevgiler

MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 3.5 su bardağı un(Sinangil Sade Kek Unları)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

KREMASI

  • 2 paket sade krem şanti(Dr.Oetker)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 7 su bardağı süt
  • 2 paket çikolatalı puding(Dr Oetker)

ISLATMAK İÇİN

  • Şerbet
(bal şerbeti,reçel şerbeti,pekmez,şekerli süt ya da başka bir şerbet olabilir)

ÜSTÜNE

  • Bonibon
  • Renkli pasta süsleri
  • Kakao
  • Barbi Bebek
  • Aliminyum folyo

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker 5 dakika kadar çırpılarak köpürtülür,kakao hariç tüm malzemeler karıştırılır,kakao eklenir istenirse tam karıştırılır istenirse ara ara karıştırılarak sade kakaolu karışık bir hamur yapılır.İPstenirse damla çikolatalar konulabilir.Yağlı tepsiye yayılır,fırına verildikten sonra çalıştırılır.Kokusu gelene dek bakılmaz,kokusu geldikten bir süre sonra pişmeye başlamış demektir.
Bu verdiğim ölçüler davul fırın tepsisi için,borcam ile yapacak olursanız,2 yumurta ve diğerlerini 1/2 ölçü kullanacaksınız.

Kek hamuru pişerken krem şanti hazırlanır,2 su bardağı süt,2 paket krem şanti ve 2 yemek kaşığı şeker ile tatlı bir krema yapılarak buzluğa konulur.7 su bardağı süt ve 2 paket çikolatalı puding pişirilir.Ilıyana dek karıştırılır,varsa ılıyınca 50 gr kadar margarin ile karıştırılınca daha yoğun bir krema elde edebilirsiniz.

Kek ılıyınca,ortadan ikiye kesilir,her iki taraf ta şerbet ile ıslatılır.Arasına çikolatalı krema konulur,üst kat yerleştirilir.Kalan kremamız ile hamuru iyice kaplarız.
Üstüne krem şanti olduğu gibi dökülür ve barbinin eteği görünümü verilir.Kakao süzgeç ile elenir,bıçak ile kakao eteğin katları desenleri oluşturulur.Bonibonlar renkli pasta süsleri ile süslenir.

Barbinin bacakları çıkarılır,dikdörtgen bir folyo alınır,parlak kısmı içte kalacak şekilde barbiye sarılır,barbinin ve folyonun parlak kısmının pastaya teması engellenir.folyo ile barbiye elbise süsü verilir,saçları yapılır.

25-30 kişiye tam geliyor,eğer daha büyük dilimler düşsün isterseniz 20 kişi olarak ta düşünebilirsiniz.

Not:Şeker hamuruyla ve derin kase yardımıyla süper barbili pastalar yapabilirsiniz.



3 yorum:

  1. Canım selamlar,ellerine sağlık.Tarifin yayında.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım, seni izlemeye aldım :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. 2009 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2010 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel günler, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar